Gerrie Cuijpers Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Autodidact, ontwikkeling door explorerende en inzicht zoekende houding via zelfstudie en lessen bij kunstenaars waarvan ik zag dat ze mij iets te bieden hadden wat ik nog nodig had op dat moment in mijn ontwikkeling als schilder.
Fulltime kunstenaar, atelier in Arnhem.
Achtergrond: HBO Theaterschool (Nu Artez, Zwolle)
Als invloeden vanuit mijn opleiding heb ik bij mijn schilderprocessen o.a. veel gehad aan kijken, inleving, sfeer overdragen naar publiek, compositie (ergo: wat is er op het podium/doek aanwezig en wat zegt dat), improvisatie.
Ik zie veel overeenkomsten tussen Theater, schilderen en schrijven en zie me zelf als een totaalkunstenaar die steeds gedurende een periode een ander communicatiemiddel gebruikt om vorm te geven aan waar ze zich in bevindt en om publiek te bereiken. Het zijn verschillende communicatie- en verbeeldingsmanieren die uit dezelfde bron en behoeften voortkomen.
Ik heb vervolgopleiding genoten bij Juane Xue, A'foort, Portretschool A'dam, Script+ en het Colofon A'dam (beide t.b.v. schrijven voor kinderen en Roman schrijven)
Op dit moment ben ik bezig met een portret uit de serie Mens&Beest, een Marokkaans meisje van 18 met haar kip.
Daarnaast heb ik de laatste maanden vele collages gemaakt. de ontwikkeling begon vanuit een soort 'Paintersblock'.
Het scheuren begon en vervolgens ging ik briefkaart-grote collages maken, gericht op vorm en compositie. Uiteindelijk werden de collages wat groter. Op zoek naar verstilling, kwamen de portretten terug. Who's that girl? Dat lijkt het thema te zijn.
Ik vind het mooi om zo te experimenteren, totaal niet te weten waar de weg heen leidt en toch op een prachtige plek uit te komen.
Langzaamaan komen de beesten ook terug, nu in mijn collages. Hier is het thema meer: De mens is een dier, wellicht 1 van de mogelijke antwoorden op de vraag 'Who's that girl?'

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Gerrie Cuijpers