hetty didden Curriculum Vitae
hetty didden Curriculum Vitae (2)

Curriculum Vitae

Biografie van Hetty Didden.

Ik ben geboren op 23 december 1954 in Valkenswaard. Na de lagere school heb ik de huishoudschool gevolgd. Daarna ben ik gaan werken bij de gemeente Valkenswaard.

In 1990 Cursus Kaligrafie gevolgd in Valkenswaard.

In 1991 Cursus Tiffany gevolgd in Eindhoven. Daarna heb ik zelf enkele workshops georganiseerd.

In 1999 gestart met de hogere graad opleiding aan het NIKO, academie voor beeldende kunst, in Neerpelt (B). Tijdens deze opleiding doe je ervaring op in kleur, ruimte, licht, vorm, materie enz. Je inzicht en creatieve zienswijze worden zo vergroot. In 2005 heb ik deze opleiding met succes afgerond inclusief kunstgeschiedenis.

Tijdens de specialisatie jaren ga je verder met het aanleren, bestuderen en uitdiepen van de beeldende taal, ga je op zoek naar het persoonlijker beleven van die taal en haar uitdrukkingsvormen in de tekenkunst, schilderkunst. In 2007 heb ik mijn specialisatie graad gehaald op het NIKO
Mijn interesse voor beeldhouwen was er altijd al, echter via een kennis kwam ik in contact met het Hakhok in veldhoven, waar ik met het beeldhouwen ben begonnen. Hier heb ik de nodige workshops gevolgd die gegeven werd door beeldhouwster Karen Andre.
Om nog meer van de techniek te leren heb ik in 2006 en 2007 gedurende een week in Courtesoult ( Frankrijk ) de workshop beeldhouwen gevolgd onder leiding van Cees Verweij. Daar heb ik dit beeld gemaakt.

Verscheiden keren heb ik geëxposeerd bij onder andere Kapsalon ZoZo in Valkenswaard, bij Philips in het kader van “kunst op de plant”, in Eikenburg te Eindhoven enz.
Omdat het beeldhouwen mij toch wel aanspreekt ben ik in 2008 begonnen met de hogere graad opleiding aan het NIKO, academie voor beeldende kunst, in Neerpelt (B), waar ik mijn ervaring verder wil opbouwen in het beeldhouwen. De basis omvat o.a. kleur, ruimte, licht, compositie, lijn, vorm, materie, bronsgieten, lassen enz.
Nu in 2009 ga ik weer naar Courtesoult (Frankrijk) om de workshop beeldhouwen te volgen onder leiding van Cees Verweij