Jaap Lont Curriculum Vitae
Jaap Lont Curriculum Vitae (2)
Jaap Lont Curriculum Vitae (3)
Jaap Lont Curriculum Vitae (4)
Jaap Lont Curriculum Vitae (5)
Dit manneke is geboren in 1955. Zonder enige kunstopleiding is ie lekker bezig met vormen, kleuren, lijnen, patronen, structuren, dynamiek. Dit zijn abstracte termen, en toch ... , het concrete zit 'm erin dat de hele kosmos zich zelforganiserend opbouwt. Wat we zien zijn vormen en objecten: daar is een boom, dat is een auto en daar zien we warempel een mens. Deze vormen en objecten kunnen we verbeelden. Kunnen we daarnaast ook de zelforganisatie van de werkelijkheid (het dynamische proces zelf) verbeelden?
Jaap Lont Curriculum Vitae
Het organische in de natuur, daarin zijn structuren te ontdekken, zoals ritmische en dynamische patronen. Ik vind dat een leuke en interessante zoektocht waar voor mij ook filosofische aspecten aan zitten, zoals: hoe organiseert de natuur zichzelf?
Jaap Lont Curriculum Vitae (2)
Zoveel als er gebeurt, zoveel gebeurt er niet: je springt een gat in de lucht, maar je komt weer neer en zie: het gat is alweer verdwenen.

Je probeert met je voeten de aarde uit zijn baan te stampen en zie: ook vandaag draait de aarde zich zijn rechtmatig deel rond de zon.

Wat verandert. Wat blijft? Wat keert weer? Wat blijft veranderen?
Jaap Lont Curriculum Vitae (3)
Hé jij!

Ja jij daar.

Wat ben je nu helemaal.

Wat stel je nu eigenlijk voor?

Nietig in de ruimte, nietig in de tijd.

Je verleden is geweest, is niet meer.

Je toekomst moet nog komen, is nog niet.

Het heden is de grens

tussen verleden en toekomst.

Je leeft op een grens.

Je bent een grensgeval
Jaap Lont Curriculum Vitae (4)
Het innerlijk wordt blij van ordelijke en opbouwende krachten. Maar het wanordelijke en afbrekende is ook een fundamentele ervaring. Krachten en tegenkrachten: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Innerlijke spanning.