Leo Dooren Curriculum Vitae
Leo Dooren Curriculum Vitae (2)
Leo Dooren Curriculum Vitae (3)
Leo Dooren Curriculum Vitae (4)

Curriculum Vitae

Leo Dooren

Geboren in Rhodesië en in zijn 8e levensjaar geëmigreerd naar Nederland; een kunstenaar met Afrikaanse “roots”.
Na zijn studie werktuigbouwkunde en enkele jaren gewerkt te hebben als ingenieur, besloot hij op zijn 29e een ander pad in te slaan. Na zijn studie tandheelkunde en het runnen van zijn eigen tandartsenpraktijk ging het roer na 20 jaar nogmaals om. Sinds 2015 richt Leo zich hoofdzakelijk op zijn kunstzinnige passie. Al van jongs af aan was hij bezig met tekenen, fotograferen en het maken van kleine installaties en beelden. De drang om zich kunstzinnig te uitten was onbewust altijd al aanwezig. Sinds drie jaar richt hij zijn aandacht nagenoeg voltijds aan het ontwikkelen en tot uiting brengen van zijn kunstzinnig-beeldende gedachtegoed.

Leo is een autodidact, maar zoekt toch de uitdaging en verdieping middels het volgen van de opleiding aan de Kunstacademie in Haarlem. Zijn werk omvat een breed palet aan schilder- en tekenwerk, maar ook installaties en beelden.
In zijn expositie “Obsessions” is hij geïnsprireerd door thema’s die hem de laatste jaren hebben “geobsedeerd” zoals vrijheid, liefde, dualiteit van ratio en gevoel én zijn zoektocht naar “wie ben ik” en “wat is belangrijk in mijn leven”.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Leo Dooren