Loes van der Holst (1956) is geboren in Noordwijk, koos ervoor om niet naar de kunstacademie te gaan, studeerde ortho- en sociale pedagogiek, werkte met kinderen, in de horeca en als systeembeheerder, maar immer met een kunstzinnige kant die zich gevraagd en ongevraagd op diverse terreinen aandiende. Zo volgde ze cursussen, workshops en opleidingen, fotografeerde, deed aan toneel en werkte voor de kindertelevisie van het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag (decorontwerp&presentatie). Mede als gevolg van fusie-ontwikkelingen in haar toenmalige (automatiserings)werkkring binnen de GGZ koos ze in 1998 definitief voor 'de kunsten'. Ze gaf een (kerst)kinderboekje uit met eigen illustraties en startte haar tekensalon waarin ze -nog steeds- anderen begeleidt in de kunstbeoefening (tekenen & schilderen). Voor de krant 'Delft op Zondag' ontwierp ze de bronzen Hugo t.b.v. de jaarlijkse verkiezing van 'De Bekendste Delftenaar' en schreef ze gedurende een aantal jaren over de kunstbeoefening in de regio. Inmiddels laat ze regelmatig van zich zien in haar tentoonstellingen.
De 'Internal Committee' van de Florence Biennale (Italië) heeft haar 'gevonden' via internet en uitgenodigd deel te nemen aan deze internationale tentoonstelling in december 2009. Ook de Art Domain Gallery in Leipzig heeft Loes uitgenodigd mee te dingen naar de Palm Art Award 2009. Haar werk werd opgenomen in 'Who is Who in Visual Arts 2010', uitgegeven door diezelfde Art Domain Gallery.
In juli 2010 toonde Van der Holst haar landschapsschilderingen o.a. in Hamburg, waar gallery MarziArt werk exposeerde van 5 internationale kunstenaars.
In 2011 toonde een lijvige delagatie van de dFBa (dutch Florence Biennal artists) hun werk tijdens de 1e Rotterdamse Biënnale, bij Kunst aan de Kade in Coopvaert te Rotterdam. Loes van der Holst nam hieraan deel met twee landschapsopvattingen. De jury kende haar op 8 januari 2011 de 1e Rotterdamse Biënnale Award toe voor deze schilderingen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

"Your art somehow manages to muse and fuse the classical and the modern, the flat and the defined-it is personal biography meets movement, passion and a very physiological presence. Exhibiting an impeccable instinct for the emotionally evocative power of color, movement, texture, and shape, you shine as an artist whose work relates more to a state of mind, mood or feeling than a tangible object. Amidst a sea of art, you manage to say something very
different."

Penelope Aguilar
Artist Representative
New York:
Loes van der Holst Curriculum Vitae