www.louvos.nl

Lou Vos (Eindhoven 1968) studeerde af aan de Hoge School voor de Kunsten in Fine Arts / Autonoom (1992). Sindsdien is ze professioneel werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft haar atelier in de Vlampijpateliers in Utrecht. Ze maakt abstracte schilderijen, grafiek, werk op papier, fotografie en keramiek. Haar werk is met enige regelmaat te zien in diverse galeries en musea (zie exposities) en is aangekocht door en opgenomen in particuliere collecties. Op afspraak ben je welkom in haar atelier. Jaarlijks zijn haar atelierdeuren ook geopend tijdens de Open Vlampijpateliers. (www.vlampijpateliers.nl)

Sinds 2004 zet Lou Vos zich in voor het behoud van de Vlampijpateliers, een oud industrieel pand van Werkspoor. Sinds 2018 heeft de Gemeente Utrecht besloten het pand inderdaad te behouden en duurzaam te renoveren, waarmee het voor beeldend kunstenaars komende decennia ruimte kan blijven bieden.

Naast haar beeldende beroepspraktijk is Lou Vos belangenbehartiger voor kunst en kunstenaars in Utrecht. Ze is organisator en initiator in de kunstsector, bestuurslid van Stichting Art Utrecht en medewerker beleid, tentoonstellingen en PR bij Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst (kunstenaarsgenootschap opgericht in 1807 en podium voor beeldende kunst in Utrecht). Ze is eindcoördinator van het project De Belofte, een traject van Kunstliefde voor jonge recent afgestudeerde kunstenaars.

Jarenlang was ze ook professioneel werkzaam in de theaterwereld; als actrice in het gezelschap Counterparts Theatre Company waarvoor ze later ook regisseur en zakelijk/artistiek leider was. Als regisseur was ze werkzaam voor Opera Tralala in Utrecht, opera voor peuters en kleuters.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Lou Vos


Lou Vos Curriculum Vitae
Atelier Lou Vos, Vlampijpateliers ( foto: Romy Flamand)