Na een jarenlange loopbaan als activiteitenbegeleider in de zorg heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt en een academieopleiding gevolgd. Eerst een jaar aan de Nieuwe Academie in Utrecht. Daarna kwam ik in aanraking met beeldend kunstenaar Marian Filarski. Bij haar heb ik een drie jaar lange academieopleiding gevolgd en mezelf kunnen ontwikkelen tot zelfstandig kunstenaar. In augustus 2009 heb ik deze opleiding met succes afgerond met een expositie in Galerie Brood en Banket in Heerewaarde (Bommelerwaard).

Met mijn schilderwerk ga ik meestal uit van de werkelijkheid: van de natuur of luchtfoto’s, dit kan heel figuratief zijn, maar soms kan het heel abstract eindigen. Ik vind het belangrijk om met kleur mijn gevoel hierin te blijven volgen, waardoor het altijd weer anders kan zijn. Tevens is de manier van werken niet altijd het zelfde: Soms heb ik behoefte om heel pasteus te werken en soms heel transparant. Dat ik die vrijheid heb is voor mij heel belangrijk.

Na een reis in Nieuw Zeeland in 2006 ben ik bijzonder geïnspireerd geraakt door de prachtige natuur en vooral het prachtige water. Ik heb daar zo’n geweldige ervaring gehad van overrompeling, ontroering, schoonheid, ruimte , maar vooral het gevoel van oneindigheid.Dit wil ik in mijn werk tot uiting brengen. Ik werk voornamelijk met acryl verf en gemengde technieken.

Zie ook mijn website www.lucievanderplas.nl

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Lucie van der Plas