Natascha Deijmann Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Artist Statement

Ik ben een Nederlandse, autodidacte kunstenaar en heb een positie in de samenleving waardoor ik als ‘buitenbeentje’ gezien zou kunnen worden. Ik ben namelijk autist en beleef de wereld om mij heen vanuit een andere waarneming en logica dan iemand die niet in het autisme-spectrum zit.

Mijn kunst komt uit het hart en kent maar 1 regel:

Er zijn geen regels!

Dit zorgt voor een rauwe, passievolle, originele en authentieke kunstuiting waarmee ik, als kunstenaar, probeer te communiceren vanuit mezelf naar de ander. Soms in beeld, soms in woord en door mixed media kunst.

Laag na laag bouw ik mijn werk op door gebruik te maken van diverse materialen, kleuren, patronen en structuren. Ik werk graag met papier, textiel, oliepastel krijt, water en acrylverf op canvas. Het creatief proces is hierbij erg belangrijk voor mij en het eindresultaat is iedere keer weer een verrassing.

Beeldtaal

Verbaal lijk ik sterk maar ik heb moeite met sociale communicatie. Ik ben een introvert mens. Daarom vertel ik mijn verhalen liever met de beeldtaal die ik, al reizende door het leven, ontwikkel. Door deze vorm van communicatie hoop ik dat de ander mij ook kan verstaan. Mijn verhalen gaan over de wonderlijke wereld van autisme en moeten worden verteld. Ik ben geen activist maar probeer, op deze manier, wel een bijdrage te leveren aan de sociale inclusie van mensen in het autisme-spectrum.

Via mijn blog www.studiofiep.wordpress.com laat ik anderen delen in mijn creatief proces.