Rotmeid Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Ik ben een Delftse kunstenaar en schilder al jaren op doek, hoofdzakelijk met acrylverf. Als kind was ik al graag in de weer met (kleur)potloden en papier. Ik ben autodidact, met her en der cursussen en workshops ter inspiratie.
De digitale kunst heb ik de afgelopen jaren ontdekt. Hierbij schilder ik als het ware op een beeldscherm, het liefst zo klein mogelijk... ;-) Het is een ware ontdekking om zo los te werken en het is heerlijk om te doen.
In 2015 ben ik, met behulp van een grafisch ontwerpster die de giclées verzorgt, met Rotmeid gaan exposeren.

Rotmeid is een pseudoniem. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik hierdoor de volledige vrijheid voel om te maken wat in mij opkomt, zonder dat dit geassocieerd wordt met mij als persoon.
De naam “Rotmeid” is door mij gekozen als eerbetoon aan mijn moeder. Als kind zei mijn moeder vaak, nadat ik weer eens “niet netjes in de pas liep”: “Wat ben je toch een rotmeid”. Hierbij had ze echter een glimlach op haar gezicht die ze dapper probeerde te onderdrukken. Mijn moeder was dol op mij en gaf mij alle ruimte om het tekenen te ontwikkelen. Regelmatig kreeg ik een doos kleurpotloden en een tekenboekje, waarna die “Rotmeid” weer uren zoet was…… “

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Rotmeid