Sabina Kiss

Enkele jaren geleden kreeg ik een roeping om engelen te gaan schilderen.
Dit was een bijzondere ervaring, omdat ik mij er tot dan toe nooit mee bezig had gehouden. Tijdens een tentoonstelling van mijn werk in 2013 hebben vele reacties op de engelschilderijen mij diep geraakt. Er ontstond heling. De heling die in de ontmoeting van mens en engelschilderij kan gebeuren mocht ik meerdere keren zien of bezoekers vertelden mij daar later over.
Ik besef nu dat mijn schilderkunst iets kan bijdragen aan het welzijn en heel worden van anderen. Dit motiveert mij om mijn kunst aan de wereld te tonen. Bijzonder fascinerend vind ik het samenwerken met professionals uit andere kunstrichtingen om het publiek in een intensieve contact met mijn schilderijen te brengen, b.v. als een intuïtieve muzikant klanken op mijn kunst maakt.
De afgelopen jaren heb ik gebruikt voor de opbouw van mijn eigen creatief-spiritueel centrum in Doorn. In dit centrum heb ik een aantal jaren de vreugde van het werken met volwassenen ervaren: trainingen in schilderen met acryl en ei-tempera, tekenen (naar Betty Edwards) en natuurkunst. Het intensief werken met kleine groepen en in op maat gemaakte projecten bevalt mij het meest.
Voor ik naar Nederland kwam heb ik tien jaar kunstonderwijs aan een gymnasium in Duitsland verzorgd. Mijn kunstopleiding heb ik aan de universiteit in M├╝nster (D) gevolgd. Het centrum in Doorn is inmiddels gesloten. Nu woon en werk ik in Drenthe.

http://www.sabinakiss.nl
Sabina Kiss Curriculum Vitae