Sunny Neeter Curriculum Vitae
Sunny Neeter Curriculum Vitae (2)
Sunny Neeter Curriculum Vitae (3)

Freedom

Curriculum Vitae

Sunny Neeter (1953) woonde van 1975 tot 1987 in Ibiza, Hongkong en Manilla, plaatsen met elk een zeer specifieke cultuur en geschiedenis. Door deze achtergrond heeft Sunny een eigen vorm voor harmonie en kleur ontwikkeld.

In haar werk plaatst zij de menselijke vorm centraal, zonder daar direct een persoon aan te verbinden. De verschillende culturen die zij heeft ervaren zijn dan ook terug te vinden in een mengeling van eigen observatie en interpretatie. De inspiratie komt uit de vorm zelf. Puur gevoelsmatig laat Sunny haar werk gebeuren, dat zij niet van tevoren bewust heeft bedacht. Door een sterke gevoelsmatige werkwijze ontstaat telkens een verrassend schilderij. Stil, sereen en toch krachtig.

Door het combineren van verschillende materialen en diverse “gereedschappen” ontstaat een sterke structuur in haar werk, dat daardoor een verrassend krachtige indruk achterlaat. Ondanks de eenvoud van een hier en daar heel even aangezette lijn is er een merkbare subtiele kracht aanwezig. Structuur ontstaat door gebruik
van zeer veel uiteenlopende materialen zoals acrylverf, oilbars, pastel, inkt, collages, gips en bamboe, lijm en Mediterraan zand. De combinatie van de zachte kleuren, sterke structuur, belijning en uniek materiaalgebruik nodigt vanzelf uit tot fascinatie voor deze indringende manier van werken.

Tentoongesteld in een grote ruimte laten haar werken een indruk van schoonheid en klasse in de herinnering achter, die uitnodigt tot comtemplatie over spiritualiteit en sereniteit. Zoals te zien was in Aemstelle, het Cobra Museum, de HollandArtFair in Den Haag en de Affordable Art Fair 2010 en 2011 in Amsterdam.

Haar werken zijn al sinds 1994 uitdagend aanwezig in de galerie van denieuwegalerie, de uitleen van SBKA, de interieurs van All Sports in Amstelveen en Light&Design in Vala de Lobo, Portugal. Ook zijn schilderijen van haar
aangekocht door de Gemeente Amstelveen, de Burger Collection in Zürich en meerdere privé verzamelaars in Frankrijk, Portugal en Nederland.

Harmonie en schoonheid in ieder van haar werken zijn de meest herkenbare karakteristieken die al jaren ijzersterk overeind blijven; vloeiende lijnen, krachtige vlakken en indringende kleuren zijn inmiddels haar signatuur geworden.

Een gefilmd portret kunt u vinden op;
http://youtu.be/HW4p1FWV4WE

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Sunny Neeter