Titia Sprey, 1969
atelier: Celebesstraat 80, 1094 ET Amsterdam

Opleidingen
1995-1996 MFA aan de Academia de San Carlos, Universidad Nacional Autonoma de Mexico, Mexico-stad, Mexico.
1991-1995 Akademie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch, afstudeerrichting tekenen, grafiek en schilderen.
1988-1991 Culturele Antropologie / Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen, RijksUniversiteit Leiden.

Aankopen en Opdrachten (selectie) - sinds 2004 alleen nog werk in opdracht.
2004 – heden diverse particuliere en bedrijfs opdrachten en aankopen
2007 Buurttafel Ceramplein, Stadsdeel Zeeburg, Indische Buurt Amsterdam.
1999 Schetsontwerp voor een kunstwerk in de wijk Hofland Oost, Gemeente Montfoort.
Een samenwerkingsproject met J.Symons en M.Ritchie.
1999 Ontwerp en plaatsing van een stadsklok in het park Sonsbeek naar aanleiding van de Internationale Dag van de Ouderen, Gemeente Arnhem. Een samenwerkingsproject met J.Symons.
1999 Aankoop door Museum De Wieger, Deurne.
1998 Opdracht voor de Technische Universiteit Delft.
1995 Aankoop door de Kunstuitleen Zoetermeer.

Kunst projecten op scholen
2011 Diverse workshops op basis scholen in de Indische Buurt, Amaterdam voor het Schoonmaakhelden project van Stadsdeel Zeeburg. Samen met Sabine Plamer maakten we afvalmonsters op posters.
2010 Banierenproject Amsterdam Nieuwendam Noord. Leerlingen van groep 7 van de islamitische Basisschool As Saddieq en bewoners van verzorgingstehuis De Kimme schreven verhalen en tekenden samen. De tekeningen werden op banieren gezet en door de deelnemers zelf weer ingeschilderd. Ze hangen rondom een sloopterrein in de buurt van de school en het tehuis.
Samen met schrijfdocent Elizabeth Venicz.
2010 Samen Indische Buurt Festival, Amsterdam Zeeburg. Als kunstenaar gekoppeld aan bewonersinitiatief St de Rode Appel, die achterstand bij allochtone jongeren wil wegwerken. Tijdens het festival moesten zij zich presenteren om in aanmerking te komen voor subsidie. Ik maakte een reusachtig grote appel die groen was en tijdens het festival door bezoekers rood moest worden geschilderd door erop te schrijven wat ze later wilden worden.
2009 Banierenproject Amsterdam Noord, de Banne. Leerlingen van groep 6/7 van de Dorus Rijkersschool en bewoners van het verzorgingstehuis Eduard Douwes Dekker gingen bij elkaar op bezoek en tekenden samen naar aanleiding van een voordracht met verhalen en gedichten over geluk. De tekeningen werden op banieren gezet en door de deelnemers zelf ingeschilderd. Ze hangen aan lantarenpalen in de Banne, vlak bij de school.
2009 Banierenproject Amsterdam Noord, Nieuwendam. Leerlingen van 4 diverse basisscholen in Nieuwendam Noord bezochten samen het voormalig actieschip de Sirius van Greenpeace en maakten naar aanleiding daarvan tekeningen over het milieu. Deze werden op banieren gezet en door de kinderen zelf ingeschilderd. De banieren hangen aan lantarenpalen in de buurt van de diverse scholen.
2009 Schortenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 5 van de J.P.Coenschool verzamelden recepten van streekgerechten en maakten daar tekeningen van. Die gebruikten ze om schorten mee te versieren. Als afsluiting van het project was er een muzikale afsluiting met Samba Salad, die liedjes zong over eten.
2009 diverse workshops voor Pimp de afvalbak, Amsterdam Zeeburg. Een project van Simone Hoogervorst waarbij kinderen van diverse basisscholen in de Indische Buurt tekeningen maakten naar aanleiding van een verhaal. Deze tekeningen zijn vervolgens op afvalcontainers gezet, die geplaatst zijn in de Indische Buurt.
2008 Banierenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 6/7 van de Evenaar bezochten het voormalig actieschip de Sirius van Greenpeace en maakten naar aanleiding van dat bezoek tekeningen. Deze zijn op banieren gezet en door de leerlingen zelf ingeschilderd. De banieren hingen aan lantarenpalen in Zeeburg.
2006 Banierenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 6/7 van de Evenaar bezochten een tentoonstelling over vrede in het Verzetsmuseum en maakten naar aanleiding daarvan tekeningen. Deze zijn op banieren gezet en door de leerlingen zelf ingeschilderd. De banieren hingen aan lantarenpalen in de Indische Buurt.

Tentoonstellingen (selectie)
2010 Galerie de Groene Poort, Middenbeemster.
2004 Galerie Joghem,Sanquin CLB, Amsterdam.
Galerie Windkracht 13, Den Helder.
2003 'Die avond fietste ik naar huis', Gallerie Blik, Rotterdam.
Gallerie de Groene Poort,Middenbeemster.
1999 'Solidariteit tussen de Generaties', manifestatie in het kader van de Internationale Dag van de
Ouderen. Een samenwerkingsproject met J.Symons.
1998 'Voor Bij Achter Af', manifestatie rond Museum de Wieger, Deurne.
'Spektakel', Stichting Op Visite, Amsterdam. Inclusief catalogus.
1997 'Cool it', Galerie Artkitchen, Amsterdam. In samenwerking met M.Ritchie.
'Double Cross', Hooghuis Arnhem, Arnhem.
1996 'DF: 1996', Centro Cultural de San Angel, Mexico-stad, Mexico.
1995 'Start', Galerie Fons Welters en Galerie Asselijn, Amsterdam.
'Absolute Beginners', eindexamen tentoonstelling, Akademie voor Kunst en Vormgeving
's-Hertogenbosch.

Diversen
2006 – 2009 Lid van Stichting Cultuur IB, een buurt initiatief dat kleinschalige culturele evenementen organiseert in de Indische Buurt in Amsterdam.
1997-2003 Lid van Stichting Op Visite, een organisatie die kunsttentoonstellingen op
(opvallende) locaties organiseert.