Soft Voices vervolgt haar reis

16-10-2009 t/m 03-01-2010

Key of Life festival

Museum Boerhaave Leiden
Opening 16 oktober om 16.30 uur
openingswoord: Prof. Dr. W.A. Wagenaar, emeritus hoogleraar Psychologische Functieleer, Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht

Na eerdere presentaties in het voormalige woonhuis van Hubrecht te Doorn en het Universiteitsmuseum Utrecht komt Soft Voices in het schemerdonker van enkele kleine museumzalen ‘de Kabinetten’ van Museum Boerhaave tot leven, omringd door bijzondere verzamelingen en curiositeiten uit de 18de en 19de eeuw. Om de relatie met het verleden nog sprekender te maken, selecteerde Anna van Suchtelen een aantal objecten uit het museumdepot. Ook deze objecten verhalen over klank, tijd en geheugen.
Anna van Suchtelen Soft Voices vervolgt haar reis

Soft Voices op reis

09-07-2009 t/m 28-09-2009

Soft Voices is aangekomen op zijn tweede bestemming: het Universiteitsmuseum in Utrecht.

Soft Voices is geïnspireerd op de glasmodellen van embryoloog en darwinist van het eerste uur A.A.W. Hubrecht. De tentoonstelling startte in Hubrechts woonhuis in Doorn, en is nu tot 28 september 2009 te zien in Utrecht, de stad waar Hubrecht student en hoogleraar was.
In het kader van het Darwinjaar wordt Soft Voices vertoond als beeldend kunstproject naast de Darwin-tentoonstelling De evolutie draait door. Een deel van de Blaschka-collectie van het Universiteitsmuseum wordt erbij tentoongesteld, samen met andere bijzondere objecten uit de museumcollectie. De fragiele en uiterst gedetailleerde glasmodellen uit Hubrechts verzameling vormen een unieke aanvulling op Soft Voices.
Anna van Suchtelen Soft Voices op reis

Opening Soft Voices

13-06-2009 t/m 21-06-2009

Stichting Kunstsporen
De Paddestoel Doorn
zaterdag 13 juni om 16.00 uur
openingswoord: Paul Lambers, bioloog en conservator van Universiteitsmuseum Utrecht
Na de presentatie in Doorn reist Soft Voices in het kader van het Darwinjaar 2009 naar Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Boerhaave in Leiden
Anna van Suchtelen Opening Soft Voices
Anna van Suchtelen Opening Soft Voices