Wie ziet er wat in rood, geel en blauw?

04-07-2015 t/m 12-07-2015

De Weekendgalerie aan de Loolaan 49 bestaat uit drie verschillende ruimten. Aanleiding voor curator Theo Semeijn om ze alledrie door de kunstenaars van Ateliers Apeldoorn onder te laten dompelen in een primaire kleur.

Wie ziet er brood in rood? Wie ziet er woud in blauw? Wie ziet er scheel van het geel? In alle vertrekken van de Weekendgalerie voert telkens weer een andere kleur, een andere tint, een andere sfeer de boventoon in de werken, die de deelnemende kunstenaars voor deze thematentoonstelling hebben ingeleverd. Dat werk kan monochroom zijn van aard. Dus helemaal rood. Of helemaal geel. Of helemaal blauw. Maar het kan ook zijn dat een van die kleuren dominant is over een andere kleur. En los van de afzonderlijke werken is deze toonstelling te beschouwen als een totaal kunstwerk. Als een drieluik op heel groot formaat.

Anne-Mieke Boonstra liet zich inspireren door de kleuren en werken van Picasso, Munch en Van Gogh. Ga op zoek naar haar inspiratie!

Apeldoorn Aan Het Woord

01-07-2015 t/m 23-08-2015

Sinds enige jaren stelt gelegenheidscurator en Stentor journalist David Levie de zomertentoonstelling met Apeldoornse kunstenaars samen. Dit jaar is het thema 'Het Woord'. Alle kunstenaars maken in hun werk gebruik van de taal.

Naast Anne-Mieke Boonstra zijn de deelnemende kunstenaars:
Cees Andriessen, Camiel Andriessen, Sandy Heemskerk, Nanda Roep, Silvester Zwaneveld, Doortje de Vries, Milena Tlusta, Loes Huis in ’t Veld, , Roel Ottow, Bas Fontein, Karim Omayri, Jenny Bakker, Luuk Assema, Ben Pol. Tirza Verrips, Liesbeth Rommers, Olga Brouwers en Wouter de Blocq van Scheltinga.

CODA Paper Art

07-06-2015 t/m 25-10-2015

Anne-Mieke Boonstra is één van de kunstenaars die hun werk exposeren op CODA Paper Art 2015. Karton en papier zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. Maar met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar ontvouwt het papier zich in oneindige mogelijkheden en heeft het een verbluffende zeggingskracht. De tentoonstelling toont ruimtelijk werk, installaties en sieraden van 36 kunstenaars uit binnen- en buitenland die papier en karton centraal stellen in hun werk.
Anne-Mieke Boonstra CODA Paper Art