Expositie bij MPV Gallery

16-02-2020 t/m 16-12-2020

Groepstentoonstelling, 3 digitale portretten van mij worden tentoongesteld in groot formaat.
Mijn digitale collages zijn geïnspireerd door de onuitputtelijke fantasie en nieuwsgierigheid van kinderen naar de wereld. Kinderen zijn zo echt, oprecht, open en speels. Hebben nog een kwetsbaarheid en naïviteit die ik bewonder. Kinderen kunnen je blijven aankijken zonder weg te kijken. Ze maken contact zonder woorden. Die manier van contact maken fascineert me.
Mijn digitale collages tonen kinderen in felle kleuren met een 'open mind'. Hun open blik en ietwat mollige wangen accentueren een kinderlijke onschuld. Ze krijgen een poppenachtige verschijning die het midden houdt tussen het mens-zijn en een marionet. Deze kinderen symboliseren onschuld, speelsheid en kwetsbaarheid. Ze kijken met natuurlijke nieuwsgierigheid naar de wereld.

Sommige van mijn collages zijn de mix van wel 20 verschillende karakters. Het is een lappendeken van mensen. In collages kan ik onze verschillen en overeenkomsten benadrukken. Ik creëer één nieuw mens uit veel verschillende mensen met verschillende huidskleuren, dit laat zien hoe we met elkaar verbonden zijn.
Barbara van den Berg Expositie bij MPV Gallery
Digital art Claartje

Expositie in Kroon Gallery

01-01-2020 t/m 31-12-2020

Groepstentoonstelling met werk van mij uit de serie 'Behind the seen'.
In deze serie, Behind the Seen, worden meisjes gepresenteerd in overdreven kostuums om vrouwelijkheid te benadrukken. De naam van de serie is een toe-eigening van het theatrale idioom, 'achter de schermen'. Voor mij verwijst dit naar wat zich achter het zichtbare bevindt. Gebruikmakend van zowel pop- als hedendaagse elementen, gebruikt ik verfraaiingen van gepofte mouwen, grote kragen en hoepelrokken en jurken om de kracht van de vrouw te benadrukken. De portretcomposities zijn geïnspireerd door schilderijen van oude meesters en brengen een dromerige, speelse sfeer met zich mee.
Barbara van den Berg Expositie in Kroon Gallery
Digital Art 'Josephine'