Nu te zien

Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk

01-05-2014 t/m 31-12-2020

Kleine expositie van figuratieve bronzen naakten en dansers. Te zien tijdens openingsuren van het sterrenrestaurant.

Barbara Pijnappel Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk
Barbara Pijnappel Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk
Barbara Pijnappel Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk
Barbara Pijnappel Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk
Barbara Pijnappel Beeldenexpositie bij 2 ** Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk

Afgelopen

Barbara Pijnappel exposeert beelden bij museum Thijnhof, Coevorden

06-03-2019 t/m 28-04-2019

Expositie Barbara Pijnappel in Museum Thijnhof, Coevorden

Vanaf 6 maart a.s. t/m 28 april exposeert beeldhouwster Barbara Pijnappel in museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat 2A, 7741 HS Coevorden met bronzen en stenen realistische en surrealistische beelden.
Museum Thijnhof is een regionaal museum voor realistische en surrealistische kunst. Museum Thijnhof wordt al “Het meest sympathieke museum in de provincie Drenthe” genoemd.
In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad.
In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig Meet & Greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd. Meer informatie over Museum Thijnhof vindt u op www.thijnhof.nl
De beelden van Barbara Pijnappel zijn in de loop van de tijd van verschillende materialen gemaakt. Ze maakt al meer als 30 jaar beelden in brons en steen. Grotendeels werkt ze met de hand, ze gebruikt weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig.

Voorafgaand aan het gieten van een bronzen beeld wordt het in was of klei vorm gegeven. In het zachte materiaal is het vormgeven heel makkelijk en kan ze gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.
Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Hierdoor ontstaat de vormgeving van het beeld.

Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Of ze moeten juist een bepaalde beweging hebben. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen, ruimte en niet ruimte. Daarbij kijkt ze in haar beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.

Op Barbara Pijnappel’s site www.barbsgallery.com is info te zien over de beelden en haar beeldentuin, workshops speksteen + boetseren en cursus boetseren, en nog veel meer.

Barbara Pijnappel Barbara Pijnappel exposeert beelden bij museum Thijnhof, Coevorden

bronzen beeldje Boomvrouw

055 Apeldoorn Art 2018, deelname aan groepsexpositie

16-09-2018 t/m 09-12-2018

Voor 055: Apeldoorn Art 2018 zijn alle in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uitgenodigd om maximaal 2 recente werken in te zenden voor de tentoonstelling. Actueel werk (gemaakt in 2017 of 2018) is daarbij het uitgangspunt. Er is geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialiteiten en onderwerpen zijn vertegenwoordig in de tentoonstelling.

Met groot enthousiasme is gereageerd op de oproep: ruim 70 kunstenaars tonen hun werk tijdens 055: Apeldoorn Art 2018. Abstracte composities worden afgewisseld met documentaire fotografie, sculpturale figuratie met landschapsschilderkunst. Velerlei onderwerpen en thema’s worden door Apeldoornse kunstenaars in hun werk aangesneden en belicht. Met deze editie van 055: Apeldoorn Art wordt de Van Reekum Cultuurprijs geïntroduceerd, ter beschikking gesteld door de Van Reekum Stichting.

tekst overgenomen van site Coda museum, Apeldoorn

expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen

01-05-2018 t/m 31-03-2019

Diverse abstractere stenen beelden in verschillende steensoorten staan bij Beeldentuin stichting Land & Beeld bij Asperen in de Betuwe

Barbara Pijnappel expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen

beelden bij Land & Beeld beeldentuin

Barbara Pijnappel expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen
Barbara Pijnappel expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen
Barbara Pijnappel expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen
Barbara Pijnappel expositie bij Beeldentuin stichting Land & Beeld, Asperen

Open middagen Barb's Beeldentuin-Atelier

07-05-2017 t/m 22-10-2017

OPEN MIDDAGEN in Barb’s Beeldentuin op zondagmiddagen 7 mei a.s. + op 20 augustus + op 22 oktober a.s. van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 – 16.30 uur. De tuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel.
Meimaand bloeimaand - met veel bloeiers in de tuin heeft Barbara geprobeerd een voedselrijke tuin te maken voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. De tuin is ingericht en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen en beeldhouwplek onder de overkapping.
Er is een vijver met planten en goudvisjes, kikkers en andere waterbeestjes. Er is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt.

U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de tuin. Er zijn figuratieve, abstracte en organische beelden. Barbara maakt bijna 30 jaar beelden en heeft veel ervaring met het bewerken van diverse materialen zoals klei, was, gips en brons en diverse steensoorten zoals marmer, franse kalksteen, serpentijn, springstone, etc. Het materiaal maakt dat het beeld daaraan wordt aangepast qua vormgeving en expressie.

Er is informatie verkrijgbaar over de 12-weekse cursus boetseren die start in september en januari + informatie over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei, die gedurende het hele jaar worden gegeven op diverse zaterdagmiddagen, zie de website www.barbsgallery.com voor alle informatie en data.
Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is ook mogelijk.
Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen. Er is alvast een kijkje te nemen in de tuin op www.barbsgallery.com