Jaarkeuze

Expositie Spotlight, Intell Hotels Art, Mathildelaan 1 Eindhoven

07-05-2017 t/m 31-07-2017

Galerie45 opent op 7 mei expositie SPOTLIGHT in Inntel Hotels Art Eindhoven

EINDHOVEN - Vanaf zondag 7 mei geeft Galerie45 drie kunstenaars een schitterend podium met de expositie SPOTLIGHT. De expositie wordt gehouden in het vernieuwde Inntel Hotels Art Eindhoven.
De kunstenaars zijn Daniëlle van Schooneveld (kunstschilder), Astrid Huis (fotograaf) en Petra van Liere (kunstenares). Zij tonen hun werk aan het publiek gedurende de maanden mei, juni en juli.

In het Inntel Hotels Art Eindhoven, in het centrum van Eindhoven, verzorgen Hester Weijmar en Monica Heijmans van Galerie45 de expositie Spotlight. De opening vindt plaats op zondag 7 mei van 15.00 – 18.00 uur. De expositie is voor iedereen gratis toegankelijk.

De geselecteerde kunstenaars tonen een breed scala aan werk.
Kunstenares Daniëlle van Schooneveld schildert voornamelijk realistische portretten maar ook strandtaferelen en modellen komen van haar hand. Ze schildert figuratief in een losse stijl met duidelijk zichtbare penseelstreken, maar kan ook de details minutieus weergeven. De portretten zijn geschilderd met aandacht en diepgang. De uitdaging om zowel de gelijkenis als persoonlijkheid goed weer te geven gaat ze graag aan. Ze heeft ruim 10 jaar aan de Zweedse kust gewoond wat je in haar strandtaferelen terug ziet.

Passie is wat ons mensen drijft. De passie van fotografe Astrid Huis is het portretteren van mensen met een passie, een drive. Of het nou in de keuken, op de racebaan of op het hockeyveld is. Haar passie krijgt in de expositie Spotlight een eigen podium.

Kunstenares Petra van Liere ontwikkelde, gedreven door een onuitputtelijke behoefte om te experimenteren met materialen, een eigen techniek waarmee ze verrassende reliëfs en sculpturen creëert met vellen acryl. Herkenbaar is een ongebruikelijk spannende oppervlakte textuur.
Inspiratie vindt ze in alles wat terug leidt naar een essentie of oervorm: micro & macro, levensenergie, bezieling en fossielen. Haar doel is om te verbinden en te openen. Deze thema’s verbeeldt zij in kleurrijke en energieke schilderijen met een ruw randje.

De moeite waard om langs te komen en te genieten van prachtige kunst

Danielle van Schooneveld Expositie Spotlight, Intell Hotels Art, Mathildelaan 1 Eindhoven
Danielle van Schooneveld Expositie Spotlight, Intell Hotels Art, Mathildelaan 1 Eindhoven