Wereld van Airbrush

03-06-2014 t/m 01-07-2014

Dolgor Dugarova en Sorayda de Castro exposeren hun werk in airbrush

Welkom in de wereld van Dolgor

01-03-2014 t/m 03-06-2014

Welkom in de wereld van Dolgor
Artikel is geplaatst door redactie op 31-03-2014 - 10:36
VLEDDER – Vanaf 1 april tot 3 juni exposeert Dolgor Dugarova haar schilderijen in de exporuimte van de Tippe te Vledder.
Dolgor is geboren in de Siberische stad Tschita, gelegen aan het prachtige Baikalmeer dat grenst aan Mongolië en China. Zij heeft in Rusland gewerkt als vertaalster Engels bij de Academie van Wetenschappen en bij een Biologisch Instituut. Daarna werkte zij als docent Russisch en Engels bij een Universiteit voor Business in Ulanbator in Mongolië. Ze woont nu 10 jaar in Nederland, heeft 3 kinderen en een vriend.
Verschillende materialen
In 2010 heeft ze besloten om een nieuwe weg in te slaan en is ze een cursus acrylschilderen gaan volgen bij Gerda Boelhower in Hasselt. Deze weg was interessant en boeiend, het meest fascinerende en spannende leerproces die een mens mag ervaren. Het biedt haar inspiratie, gemak, rust en vrede. Ze vindt alles interessant en is ontzettend nieuwsgierig. Ook experimenteert ze met verschillende materialen nl. acryl, olie, ei tempera etc. en heeft verschillende stijlen waaronder Iconografie. Op dit moment is Dolgor ook bezig met Airbrush.
Eerste expositie
Het is haar eerste expositie in Nederland en ze is benieuwd wat men van haar werk vind en of het ook interessant is. Dolgor schildert ook bij het Open Atelier Vledder en zit ook in de commissie Tippekunstplus. De expositie is te bezichtigen vanaf 1 april tot 3 juni van 10.00 tot 22.00 uur (dinsdags t/m zondags). Ook in de vitrines bij de Coop te Vledder is deze kunst te bezichtigen.