Ist es am Rhein so Schoen?

16-09-2011 t/m 25-10-2011

groepstentoonstelling
68ELF e.V
Mediapark 8a (8ste etage) Keulen
www.68elf.wordpress.de

Turmstipendium der Stadt Geldern

04-09-2011 t/m 25-09-2011

"Since 1999, a scholarship is awarded at the Gelderner tower - thanks to private sponsors and public support - with full commitment from the tower KUHN Lower Rhine, as well as support from the Art Association of Gelderland..."

This year's artists are Elaine Vis and Heidi Sincuba who will be in residence for four weeks developing their work. You are cordially invited to visit the tower during the process or view the work they have produced at the grand opening.

TurmStipendium work phase: from 07.08. - 03. 09.2011
Introductory evening: 17. August 2011, 19h00
Concert: 28. August 2011

Opening: 04. September 2011, 12h00
Exhibition: from 04.09. - 25.09.2011

www.wasserturm-geldern.de
Elaine Vis Turmstipendium der Stadt Geldern
een van de vier installaties:
Slow Wals van Elaine Vis

Grenswerte

18-02-2011 t/m 20-03-2011

Elaine Vis (NL) installeert vogelnesten met een geluidsculptuur in de Rathauspassage in Emsdetten. Dit in het kader van het Euregio project Grenswerte, een samenwerkingsverband van AKKUH Hengelo en Galerie Muensterland.

Open van zonsopgang tot zonsondergang.

Binnen Grenswerte is er ook werk te zien van Moritz Ebinger (NL,CH) in Gronau, Tina Tonagel (DE) in Losser en Max Sudhues (DE) in Hengelo.

The Ideal Man

29-01-2011 t/m 30-01-2011

Kunstenaars en wetenschappers zoeken ideale man!

Het begon als een persoonlijke zoektocht van Anja Sijben naar de ideale man, een zoektocht in de vorm van tekeningen. In Januari 2011 mondt deze zoektocht uit in een samenwerkingsverband tussen internationale kunstenaars en wetenschappers. Het resultaat: een expositie, een laboratorium, een weblog, een boekje en lezingen voor het publiek.

Wat is de ideale man? Wat is het heersende manbeeld? Wat vinden de mannen zelf? Zullen de ‘oer’verhoudingen ooit veranderen? Gaan we anders op elkaar reageren? Is er een nieuwe man op komst?

Gedurende drie weken in januari 2011 werkten internationale kunstenaars samen aan en discussiërden over het thema ‘de ideale man’ in een laboratorium situatie in Artoll, Bedburg Hau, Duitsland (25 km ten oosten van Nijmegen). De werkperiode wordt afgesloten met een expositie. Tijdens de expositie zijn er lezingen, workshops en activiteiten. De lezingen en workshops worden weer vastgelegd en vormen een onderdeel van de zoektocht. Zo kunt ook u een bijdrage leveren aan de zoektocht!

routebeschrijving: www.artoll.de
Openingstijden: 29-30 januari 2011 van 12.00-18.00 uur.

Programma

* Zaterdag 29 januari opening expositie: 1200 uur.
Deelnemende kunstenaars: Naomi Akimoto (Jap), Anton Roca (It), Casper ter Heerdt (NL), Nicolaj Dudek (DE), Elaine Vis (NL), Michaela Kuhlendahl (DE), Matthijs Muller (NL), Milan Gies (NL), Heather Allen (UK), Guda Koster (NL), Anja Sijben (NL)
Met een muzikaal experiment rondom de ideale man door operazangeres Renske Wiltink en operazanger Allard Veldman, piano Geke van Schuppen

* Zaterdag 29 januari 1400 uur: Het ideale man beeld verandert - Volker Manuth , docent kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis geeft Volker Manuth aan hoe het beeld van de ideale man verandert in de loop van de tijd. Welke deugden zijn belangrijk in een bepaalde periode en een tijd later niet meer. De spreker vertelt over de veranderende ideale man in de kunstgeschiedenis.

* Zaterdag 29 januari 1600 uur: De man in transitie - Mees van Dijk, deelnemer aan het boek ‘de man en zijn lichaam’ van Arie Boomsma en Stephan Sanders
Een lezing over transsexualiteit en mannelijkheid. Geboren zijn in een vrouwenlichaam, maar tot de ontdekking komen dat dat lijf je niet 'past' en je je eigenlijk man voelt. Dat roept vragen op als: "Wat voor man ben ik dan?", "Wat voor man zou ik wíllen zijn?", "Wat vind ik 'de ideale man'?" (en bestaat die eigenlijk wel?)

* Zondag 30 januari 1200 uur: ideale man brunch à 7,50 euro
Opgeven via anjasijben@hotmail.com

* Zondag 30 januari 1400 uur: Beeldonderzoek naar de ideale man - Greet Lhermitte, trainer en coach, Beeldtanken
Greet Lhermitte heeft een methode ontwikkeld om met het waarnemen van beelden bepaalde vraagstukken op te lossen (Beeldtanken). Ons kijken is met denken en voelen verbonden. Het waarnemen vanuit verschillende standpunten, zoals door Beeldtanken beoogd, nodigt eenieder uit opnieuw naar de gemaakte werken te kijken. Een ervaring die je eigen manier van kijken verbreedt en verdiept. www.beeldtanken.be

* Zondag 30 januari 1600 uur: De emancipatie van de man?- Veronica Vasterling, docent genderstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen i.s.m. Elisabeth Spaan, publicist en onderzoeker.
De emancipatie van de vrouw heeft een einde gemaakt aan de man als vanzelfsprekende norm. De nieuwe situatie is verwarrend voor mannen en vrouwen, maar waarschijnlijk meer voor mannen. Terwijl vrouwen steeds meer oprukken op terreinen die van oudsher door mannen gedomineerd worden (geld, macht, status, opleiding), lijkt de reactie van mannen en van de samenleving verdeeld. Aan de ene kant wordt een mythe opgepoetst (de man als jager), aan de andere kant lijkt er sprake van een voorzichtige emancipatie van de man.

* Zondag 30 januari 1800 uur: finissage met een speciaal dankwoord door….de ideale man!

Alle lezingen zijn in principe in het Engels. Kleine wijzigingen in het programma voorbehouden. Kijk voor actueel programma op //theidealmanproject.blogspot.com.

Consumptie Kunst is op last van de brandweer uitgesteld tot een later tijdstip volgend jaar

12-12-2010 t/m 16-01-2011

Elaine Vis Consumptie Kunst is op last van de brandweer uitgesteld tot een later tijdstip volgend jaar
Schlurrrpp Elaine Vis 2010