Kreislauf

24-06-2018 t/m 23-09-2018

Kranenburg is een oud grensstadje, net over de grens bij Nijmegen. Dit pelgrimsoord herbergt tal van verhalen en tradities maar ook noodgedwongen hedendaagse veranderingen. De laatste decennia zijn er diverse culturen, tradities en folklore naast elkaar ontstaan. Op verschillende manieren wordt gezocht naar ontmoetingen.

In samenwerking met het museum zijn 12 kunstenaars uitgenodigd een werk te realiseren in het oude centrum én in het museum. De tentoonstelling biedt een mix van schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en video-installaties.
De kunstenaars gaan ieder op unieke wijze een verbinding aan met de plaats en haar inwoners. De werken voegen zich naar hun omgeving en zetten accenten. Trefwoorden als traditie, geschiedenis, migratie, thuis -en buitenland, begrenzing en verbinding spelen een rol.

In Museum Katharinenhof is werk te zien van de deelnemende kunstenaars dat in relatie staat tot het werk in de oude stadskern.

Deelnemende kunstenaars:
Claus van Bebber, Pat van Boeckel, Ingrid Geerdink, Andreas Hetfeld, Gunther Hülswitt, Guda Koster, Frank Merks, Marjoke v.d. Plassche, Dini Thomsen, Martje Verhoeven, Elaine Vis en Günther Zins
Opening: 24 juni om 11 uur in Museum Katharinenhof Kranenburg (DE)
www.museumkatharinenhof.de
Elaine Vis Kreislauf
Uitnodiging