landelijk atelierweekend

04-11-2017 t/m 05-11-2017

Gehele weekend open voor publiek van 11.00 uur tot 17.00 uur.

In het weekend van 4 en 5 november landelijke atelierweekend.

De voormalige smederij aan het Schelpenplein in hartje Zandvoort is één van de locaties van de landelijke atelierweekend. Glaskunstenares Ellen Kuijl werkt daar sinds 2008. Ze heeft de smederij omgetoverd tot een sfeervol atelier met de naam Akwaaba, Ghanees voor welkom. Ellen Kuijl maakt voor haar werk gebruik van de techniek glasfusing; verschillende stukken gekleurd glas worden in vormen gesneden en in een gewenst patroon gelegd waarna het in de oven gaat en het glas samensmelt. In haar werk combineert Ellen glas met metaal. Hieruit ontstaan bonte sculpturen van vogels, fantasiewezens of bloemen. Behalve de naam van het atelier haalt Ellen ook voor haar werk inspiratie uit Ghanese voorwerpen en kunst. In haar glaskunst verwerkt zij tribale motieven en geometrische basisvormen.

Ans Vink te gast
Keramiste Ans Vink werkt ook met verschillende materialen, zacht en hard. Haar figuratieve figuren combineert ze met roestige metalen of oude scherven. Inspiratie vindt zij in het dagelijks leven en haar rijke fantasie. Ans heeft ook een kleine collectie ‘gedraaid’ werk, zoals bekers en ander gebruiksgoed. Het mixen van materialen is één van de redenen dat Ellen haar uitnodigde als gastexposant tijdens de atelierroute. Ellen: “Ik heb haar gevraagd omdat ik haar figuratieve werk vooral leuk vindt. Als ik haar werk zie, komt er vanzelf een glimlach op m’n gezicht. Technisch zit het goed in elkaar en het is mooi afgewerkt.”

Kijk ook op :
www.bkzandvoort.nl; www.glaskunst-ellenkuijl.nl en www.ansvink.nl

De Nationale Kunstweek en het Landelijk Atelierweekend 2017??Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.??De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar en wordt afgesloten met een grootschalige, internationale kunstbeurs in de Beursfabriek in Nieuwegein: de Nationale Kunstdagen op 11 en 12 november. Meer dan 200 kunstenaars tonen daar hun kunst.??In het eerste weekend van de Kunstweek vindt het Landelijk Atelierweekend plaats (4 en 5 november). Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor geïnteresseerden. Kunstliefhebbers kunnen zo het atelier van een kunstenaar bekijken en kunstenaars laten zo meer mensen kennismaken met hun werk. Meer dan 250 ateliers in heel Nederland doen mee.Kunstliefhebbers vinden op www.kunstweek.nl en www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van deelnemende locaties in heel Nederland.