Jaarkeuze

Paarden en meer; schilderijen Dick Tasma en beelden van Hortense de Kooter

27-09-2012 t/m 27-10-2012

expositie in De Hollandsche Maagd met een serie prachtige paarden in natuursteen en brons van Hortense de Kooter en de krachtige schilderijen van Dick Tasma. Stieren, paarden en mensen komen vaak voor in de schilderijen van Dick Tasma. Hij bouwt zijn schilderijen op in vele lagen en structuren. Er valt veel aan te ontdekken. Zijn motieven herinneren aan verhalen uit het verre verleden. Ook de beelden van Hortense de Kooter hebben hun verhalen. Hortense verwerkte deze verhalen in gedichten en maakte een boek met haar beelden en gedichten. Dit eerste boek van Hortense is te koop in de galerie. het boek kost 25 euro. Openingstijden do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00. Zo. 7 oktober extra open14u00-17u00. (13 oktober t/m 19 oktober gesloten). U kunt de galerie ook bezoeken als er OPEN op de deur staat en alle dagen op afspraak. Meer informatie op: www.dehollandschemaagd.nl of tel. 06-15386063

Galerie de Hollandsche Maagd Paarden en meer; schilderijen Dick Tasma en beelden van Hortense de Kooter

natuur als inspiratie: landschappen in olieverf van Frans Buissink, nieuwe beelden Karel Gomes

09-08-2012 t/m 22-09-2012

De Hollandsche Maagd organiseert tot en met 22 september een expositie met 2 kunstenaars die de natuur als inspiratie genomen hebben: Frans Buissink met olieverfschilderijen geinspireerd op het Nederlandse landschap en Karel Gomes met nieuwe bronzen beelden van dieren.

Frans Buissink (1943) studeerde bij de IVKNO (de latere Rietveld Academie) en in het atelier van Leen Spierenburg. Daarnaast werkte hij als journalist en was medeoprichter van het blad Grasduinen. Frans Buissink legt zich nu toe op landschappen, waarbij hij zich laat inspireren door de natuur en het werk van de jonge Mondriaan. Zoals Frans zelf zegt: Mijn schilderijen bewegen zich op de grens tussen werkelijkheid en abstractie. De vorm is aanleiding voor een coloristisch avontuur: het experimenteren met kleur en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf. Karel Gomes (1930) studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij werkt figuratief maar wil niet tot enige kunststroming gerekend te worden. Hij creëert mens- en dierfiguren. Beelden van Karel Gomes bevinden zich onder andere in het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en het Centraal Museum in Utrecht. Op deze expositie presenteren wij een aantal dierenbeelden die Karel de afgelopen maanden voltooid heeft.
Galerie de Hollandsche Maagd is open op do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00 en als de vlag uit hangt of OPEN op de deur staat. Zondag 2 september extra open van 11-17u00 (zie website) en alle dagen op afspraak.

Galerie de Hollandsche Maagd natuur als inspiratie: landschappen in olieverf van Frans Buissink, nieuwe beelden Karel Gomes

Schepen, water en meer...

14-06-2012 t/m 14-07-2012

Als je binnenkomt in Galerie de Hollandsche Maagd valt de zeemeermin van Lieuwke Loth als eerste op. Verder zijn er naast het indrukwekkende zeeschilderij van Theo Koster etsen van oude schepen tot duikboten van Leentje Linders en (bronzen) beelden en tekeningen met meerminnen, bootjes en vissen van Lieuwke Loth. De nieuwe maritieme etsen van Leentje Linders zijn weer prachtig met schepen uit vroeger eeuwen met symbolen uit de rijke historie van de Nederlandse zeevaart. De beelden en tekeningen van Lieuwke Loth zijn fantasievol en speels. Water en bootjes stromen vaak door haar werk en in haar vissen met mensfiguren geeft ze vorm aan de verbinding tussen de mens en de natuur. Van Ping An Brouwers is er opnieuw een vloot met subtiele scheepjes van zilver. Er zijn kunstwerken van verschilldende kunstenaars in alle prijsklassen. Tijdens deze expositie is de galerie extra open op de zondagen: 26 juni en 1 en 8 juli 2012 van 14 tot 17 uur.

Galerie de Hollandsche Maagd Schepen, water en meer...

Seascape - Theo Koster 200x110cm

Galerie de Hollandsche Maagd Schepen, water en meer...

Meermin - Lieuwke Loth, Drebbel - Leentje Linders

Dans! Bernie Autsema, Daisy Komen, Gertjan van der Stelt

10-05-2012 t/m 09-06-2012

Dans en beweging als thema met aquarellen van Bernie Autsema, dansfotografie van Daisy Komen en keramiek van Gertjan van der Stelt. Ook nemen wij tijdens de Goudse Keramiekdagen op 17 (Hemelvaart) en 18 mei deel aan de Keramiekroute en zijn beide dagen open van 11 tot 17 uur. U kunt de route bij ons afhalen. Op zondag 13 mei zijn Bernie Autsema, Daisy Komen en Gertjan van der Stelt van 16 tot 18 uur in de galerie om hun werk zelf toe te lichten. Wilt u een uitnodiging ontvangen? Mail ons uw emailadres of postadres dan houden wij u per mail of post op de hoogte.

Galerie de Hollandsche Maagd Dans! Bernie Autsema, Daisy Komen, Gertjan van der Stelt

Bernie Autsema-aquarel/inkt, Daisy Komen-fotografie, Gerjan van der Stelt-keramiek

Landschappelijk: Theo Koster en Lucy de Kruijf

05-04-2012 t/m 05-05-2012

Galerie De Hollandsche Maagd presenteert in de expositie "Landschappelijk" Theo Koster (schilderijen op doek en papier en zeefdrukken) en Lucy de Kruijf (keramiek).
In het atelier zijn de schilderijen van Anita Gaasbeek te zien met bronzen van Karel Gomes. Ook de binnenplaats met beelden is weer open.

De schilderijen en zeefdrukken van Theo Koster zijn landschappelijk van aard, met een kleurgebruik dat mensen aanspreekt. Kenmerkend is de vlakverdeling; grootse luchten boven land of water met een lage horizon. Theo Koster werkt in binnen en buitenland.
Lucy de Kruijf maakt grote keramische en kleine bronzen kunstwerken maar ook grafiek, schilderijen en installaties op locatie. De gedachtentorens van Lucy de Kruijf hebben vaak laatjes met gedachten en kunnen binnen en buiten staan.
Tijdens de manifestatie KUNSTMOMENT GOUDA 2012 is de galerie zaterdag en zondag van 11-17u open en zijn Lucy de Kruijf op 14 en 15 april en Theo Koster op 15 april vanaf 14u in de galerie om hun werk zelf toe te lichten. De Kunstmoment-route kunt u deze dagen gratis afhalen in galerie de Hollandsche Maagd.

Galerie de Hollandsche Maagd Landschappelijk: Theo Koster en Lucy de Kruijf

Theo Koster, landscape mixed media 150x40

Expositie De Lente in De Hollandsche Maagd

01-03-2012 t/m 31-03-2012

Jonge dieren, bloemen en meer met olieverfschilderijen en werk op papier van Nicole Carvajal en Natascha van den Berg, de porseleinen Tulpentoren van Frans Ottink, bronzen en glaskunst van diverse kunstenaars, o.m. Karel Gomes en Katarzyna Karbownik. Nicole Carvajal startte haar studie in haar geboorteland Chili en voltooide haar studie aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Haar olieverfschilderijen vinden hun oorsprong in het magisch realisme van Zuid Amerika. Daarnaast is haar werk beïnvloed door de kunstenaars uit de Gouden eeuw in Nederland. Natascha van den Berg schildert virtuoos en fijn in olieverf. Natascha studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Repin Academie in St. Petersburg (Rusland). Haar tijd in Rusland motiveerde haar om de nadruk te leggen op het realistisch schilderen. Voor de lente komt Natascha onder meer met veulens, schaapjes en tulpenschilderijen naar De Hollandsche Maagd.

Galerie de Hollandsche Maagd Expositie De Lente in De Hollandsche Maagd