Water, wind en wolken. Fries Scheepvaart Museum, Sneek

06-06-2023 t/m 01-10-2023

Iedereen die graag op of aan het water is, weet: niets is zo veranderlijk als het weer. Van het ene op het andere moment kan het omslaan en ziet de wereld er heel anders uit. Het water en de lucht erboven zijn dan ook al sinds jaar en dag een rijke bron van inspiratie voor kunstschilders.

In de expositie Water, wind en wolken | Wetter, wyn en wolken tonen 29 kunstenaars hun fascinatie voor dit fenomeen. Dreigende luchten, woeste wolken die voorbij waaien. Of juist een strakblauwe hemel met een paar verstilde schapenwolkjes. Het thema is steeds hetzelfde, de uitwerking elke keer anders.

Voor Water, wind en wolken | Wetter, wyn en wolken selecteerde gastcurator Gerben Groenhof werk van 29 kunstenaars uit Friesland en omgeving. Gevestigde namen, maar ook minder bekende kunstenaars. Sommigen maakten voor de gelegenheid nieuw werk, anderen brachten bestaand werk in dat perfect past bij het thema. Samen vangen ze de vele gezichten die ons waterlandschap en de lucht daarboven kent. De expositie is tot en met 1 oktober 2023 te zien.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Johan van Aken, Birgitta ten Berge, Hetty Boogholt, Margreet Boonstra, Wia Bouma, Douwe Elias, Hendrik Elings, Yvonne Feijten, Jentje Fekkes, Michiel Galama, Sita Geerling, Evert van Hemert, Marten van Holten, Irma Kamp, David van Kampen, Gea Koevoets, Maike van der Kooij, Fimmy Kooijker, Edzard Krol, Wil van der Niet, Minne Onnes, Han Reeder, Jan Reus, Niels Schouten, Gert Jan Slotboom, Gert-Jan Veenstra, Wim van der Veer, Annemiek Vos en Hiske Wiersma.