De Palet Collectie

10-12-2011 t/m 24-12-2011

Loes van der Holst is (als één van de 100 kunstenaars) gevraagd om een schilderstuk-als -giclée te laten opnemen in de december-editie van het blad 'Palet', het glossy magazine voor kunstliefhebbers en makers. Daarbij is het originele werk van deze kunstenaars in een tentoonstelling samen met de giclée's te zien in museum Nic Jonk in Grootschermer.
Van Loes is er het werkstuk 'Nature forswears Antiquity' te zien. Dit schilderij werd in 2011 bekroond met de eerste Rotterdamse Biënnale Award.
Loes van der Holst De Palet Collectie
Loes van der Holst De Palet Collectie
Loes van der Holst De Palet Collectie

JUBILEUMEXPOSITIE KLEIJWEG STADS-KOFFYHUIS

08-04-2011 t/m 03-06-2011

Naar aanleiding van het 45 jarig bestaan heeft Kleijweg alle (ex)exposanten gevraagd om hun beeld van het Koffyhuis op hun eigen manier vast te leggen. Deze werken worden gedurende 2 maanden geexposeerd en worden via hun website geveild. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan stichting stophersentumoren en KWF kankerbestrijding.

Er werd door maar liefst 15 exposanten gehoor gegeven aan deze oproep, zij stellen allen belangeloos een werk te beschikking.

De exposanten zijn:

Loes van der Holst, Ansjel Bellen, Paul bartels, Jim Gijbels,Karin Buitenhek-Otte, Lida van Lier-Gouweleeuw, Annelyn Leijnse, Anne Mathu, Bernard van Duijn, Tijn Noordenbos, Pat Houkes, Arie Pieter de Raat, Nadina van Kleef, Arianne Kerkstra, Karin Starmans

Via de site van Kleijweg kan een bod uitgebracht worden op de werken.
Loes van der Holst JUBILEUMEXPOSITIE KLEIJWEG STADS-KOFFYHUIS
-HET EERSTE OCHTENDMAAL- 2011
(schilderstuk met knipoog naar Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' & interieurkenmerken van 't Stads-koffyhuis, t.b.v. veiling door Kleijweg Stads-Koffyhuis met de opbrengst voor Kankerbestrijding)
Aquarelkrijt, Oost-Indische inkt, ecoline, acrylverf, decoratieverf, decoratie-inkt, schelpzand & funliner (=rubber) op 3D-canvas (70 x 90 cm), ingelijst

HINK-STAP-SPRONG!

17-02-2011 t/m 14-04-2011

In de gangen van het H-gebouw van het Reinier de Graaf Ziekenhuis (Reinier de Graafweg 3/11 in Delft) toon ik schilderstukken uit verschillende perioden van mijn leven. Mijn laatste serie 'landschappen' is er eveneens vertegenwoordigd met een zestal doeken en mijn eerste schilderij n.a.v. mijn indrukken van het Franse land is a.h.w. de 'sprong' naar mijn volgende serie.
Loes van der Holst HINK-STAP-SPRONG!
Loes van der Holst HINK-STAP-SPRONG!
-THE EAST PUT OU A SINGLE FLAG- 2010
(uit Emily Dickenson's gedicht 'Summer shower'(1830-1886) )
acrylverf. decoratie-inkt, oost-indische inkt, schelpzand & potloodslijpsel (grof en fijn) op 3D Canvas ( 2 KEER 90 x 90 cm), tweeluik, ONDER de eerste, ingelijst

1e Biënnale Rotterdam 2011

08-01-2011 t/m 02-04-2011

DFBA – BIENNALE KUNST AAN DE KADE ROTTERDAM E.O.
08/01/11 t/m 02/04/11

Met: Riny Adams, Rita Bakhuijsen, Berkierika, Bikkel, Toos Bonten, Simon Borst, Monique Boutens, Simon Goedhart, Heleen Hoek, Loes vd Holst, Rineke de Jong, Riet Lacroix, Joop vd Linden, Annemieke Wolter, Ylil, Wim Zorn

De DFBA – BIENNALE KUNST AAN DE KADE ROTTERDAM E.O. vindt plaats op initiatief van BIKKEL.

Bikkel heeft in 2007 deelgenomen aan Biënnale Internazionale dell’ Arte Contemporanea, te Florence, Italië. Met haar hebben zevenentwintig Nederlandse kunstenaars zich verenigd in de Dutch Florence Biënnale Artists. Kortweg gezegd de dFBa. Bikkel is penningmeester van deze 2007 groep. Ook in 2009 heeft een grote groep Nederlandse kunstenaars deelgenomen aan de Biënnale in Florence. Deze 2009 groep opereert inmiddels als een hechte dFBa groep. Onder voorzitterschap van Monique Boutens. Met exposities in binnen- en buitenland in wisselende samenstelling.


Zie voor meer informatie: www.kunstaandekade.com

Loes van der Holst Beeldend Kunstenaar uit Delft met een niet te stuiten zoektocht naar figuratief/decoratieve mixed-media-weergaves van de wereld, neemt deel aan deze tentoonstelling met twee landschapsopvattingen.


Winnaar ROTTERDAM BIENNALE AWARD 2011 is Loes van der Holst.
Loes van der Holst 1e Biënnale Rotterdam 2011
Loes van der Holst ontvangt de 1e Rotterdamse Biënnale Award uit handen van Bikkel en de voorzitter van de jury Ralph van Meijgaard
Loes van der Holst 1e Biënnale Rotterdam 2011
1e Rotterdamse Biënnale 2011
De twee landschapsopvattingen waar Loes van der Holst de 1e Rotterdamse Biënnale Award voor ontving.

- DANS! -

02-09-2010 t/m 28-10-2010

Expositie door cursisten van Loes van der Holst in het H-gebouw van het Reinier de Graaf Ziekenhuis, Reinier de Graafweg 3/11 in Delft, van 2 september – 28 oktober 2010.
De volwassenen en jongvolwassenen-cursisten van de Teken- en SchilderSalon van Loes van der Holst hebben zich voor deze tentoonstelling, via ieders eigen voorkeur van werken, laten inspireren door (het theater van de) dans.
Met als start een zoektocht in de kunst-, foto-, of filmgeschiedenis, maar vooral ook via eigen wensen en verbeelding kwam ieder tot een heel oorspronkelijke beeldkeuze, waarbij voor de weergave elk materiaal geoorloofd was. Zo werd voor het vervaardigen van deze werkstukken bijvoorbeeld aquarelkrijt, acrylverf, waterverf, pastelkrijt, contékrijt, oostindische inkt, decoratie-inkt, decoratieverf of funliner gebruikt. Soms enkelvoudig, soms in combinaties (mixed media).
Elk schilderstuk kent een origineel verhaal en ademt een eigen sfeer uit. We hopen dat u zult genieten van een wandeling langs melancholie en opgetogenheid, verstilling en expressieve explosies!
Deelnemende exposanten:
Jongeren: Niels Joormann, Pim Sala, Rens Geerlings en Anouk van Schetsen
Volwassenen: Magda Oranje, Yvonne de Vries, Joep Coster, Anke Rusch, Marije Toussaint, Sandra van Oosten, Esther Hegeman, Hanneke van Oosten, Anke van de Mark, Hilde van Bruggen en Sabine Mikulastik
Contactpersoon voor nadere informatie over het werk: Loes van der Holst, 06 14391831
Loes van der Holst - DANS! -
‘Dans’-schilderstuk, water- & acrylverf op 3d-canvas (50x50)’ door Joep Coster