Jaarkeuze

Nu te zien

Bij LETH

01-01-2017 t/m 31-12-2019

Galerie ‘Bij Leth’
"One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures."

Ingo Leth

Galerie Bij Leth pioniert in het oude dierenpark in Emmen.

De prachtige sfeer van Galerie Bij Leth omarmt u in een ruimte met schilderijen, beelden, porselein en andere kunstwerken.

Laat u verrassen door de diversiteit en kwaliteit van hedendaagse kunst.

De entreehal van het oude dierenpark in Emmen is de nieuwe coulisse voor Galerie Bij Leth. Als Pionier voor het toekomstige Kunst- en Cultuurpark vormt Galerie Bij Leth dé entree naar het park.

Jacob Bos Bij LETH
Jacob Bos Bij LETH

Afgelopen

Museums voor valse kunst, moderne glaskunst en Noord-Nederlandse kunst

30-09-2017 t/m 07-01-2018

Vanaf 30 september is werk van glaskunstenaar Jacob Bos en aquarellen van kunstschilder Henk Pries samen te zien in Museums Vledder.

Ik zal tijdens deze expositie onder andere een aantal kraanvogels van glas laten zien. Daarnaast zullen een paar korhoenders het museum aandoen. In totaal zullen 5 gevleugelde vrienden neerdalen.
In de periode oktober, november en december van 2017 kunt u de glazen sculpturen bewonderen en nog veel meer.

Museums Vledder is een interessant en veelzijdig museum waar u naast de door mij en Henk Pries ingebrachte kunstwerken in een rondleiding kennis kunt maken met o.a. de verzameling van valse kunst. De verzameling bevat vervalsingen door Han van Meegeren, Geert Jan Jansen en David Stein.

Museums Vledder
Brink 1
8381 BE Vledder
Nederland

Jacob Bos Museums voor valse kunst, moderne glaskunst en Noord-Nederlandse kunst

De opening zal geschieden door beeldend kunstenaar Ivo Winnubst http://www.afterdaan.nl/

Kunstroute Hoogeveen No.12

23-09-2017 t/m 24-09-2017

De kunsttroute is in het weekend van 23 en 24 september, 11 - 17 uur te bezichtigen. U vindt mij op locatie bij Tom Kantoor en Projectinrichting A.G.Bellstraat 19 7903 AD Hoogeveen.

Jacob Bos Kunstroute Hoogeveen No.12
Jacob Bos Kunstroute Hoogeveen No.12

Nauwgezet

05-08-2017 t/m 06-08-2017

Als ze één ding gemeen hebben, is dat wel de precisie waarmee de kunstenaars, Leo Perdon (sculpturen in RVS-staal), Peter van der Veen (olieverfschilderijen) en Jacob Bos (glassculpturen) werken.

Leo Perdon
Mijn objecten worden op verschillende manieren bewerkt, buigen, lassen, slijpen en polijsten, met als uitgangspunt speelsheid in de abstracte vorm.

Peter van der Veen
In mijn olieverfschilderijen gaat ik uit van de klare lijn, die in de loop der jaren steeds verder naar de achtergrond wordt gedrongen. Naast bekende thema's als dood, liefde en eenzaamheid, duikt in ieder schilderij het thema van de herhaling op. Het leven een grote herhaling. Het is de kunst, het binnen die herhaling tot een bepaalde dynamiek te laten komen. Deze dynamiek probeert ik te schilderen.

Jacob Bos
Beweging kan gezien worden als een sleutelwoord binnen mijn vormentaal. Met gebruikmaking van zeer eenvoudige strookjes glas probeer ik op eigen wijze beweging weer te geven.

Jacob Bos Nauwgezet

50 jaar Tamboer

01-04-2017 t/m 21-05-2017

50 jaar Tamboer 50 kunstenaars uit de gemeente Hoogeveen exposeren in Arthouse - De Tamboer.

Jacob Bos 50 jaar Tamboer

Hoofdstraat 17, 7902 EA Hoogeveen

Jacob Bos 50 jaar Tamboer