Buiten-gewoon Staphorsius

10-10-2020 t/m 26-12-2020

Buiten-gewoon is een breed samengestelde expositie van schilderijen, aquarellen, grafiek en objecten met thema's variërend van het landleven, wildlife, maritiem en stillevens. Van (Zaanse) 'kleine meesters' voor kleine prijzen tot museaal werk van gerenommeerde kunstenaars. De expositie is geopend: dinsdag - zaterdag van 9.00 - 17.00 uur. Adres J.J. Allanstraat 287b 1551 RG Westzaan
EV Jacob Bos Buiten-gewoon Staphorsius
EV Jacob Bos Buiten-gewoon Staphorsius
EV Jacob Bos Buiten-gewoon Staphorsius

Galerie Staphorsius

04-01-2020 t/m 10-10-2020

‘Kunst voor Thuis’ bij Galerie Staphorsius

Zaterdagmiddag 4 januari start Galerie Staphorsius het nieuwe jaar met een feestelijke nieuwjaarsborrel en opent de expositie ‘Kunst voor Thuis’, samengesteld met werk van bijna 20 kunstenaars. Naast ‘Zonder Haast’ en ‘Natuurlijk Natuur’ is dit de derde thema expositie in het jaarlijkse programma van de galerie.

‘Kunst voor Thuis’ is een zeer gevarieerde verkoopexpositie van schilderijen, tekeningen en objecten. Kunst ook in verschillende prijsklassen, maar wel allemaal betaalbaar. Voor elke huiskamer is er wel iets te vinden.

Zo zijn er bijzondere meubelobjecten van kersenhout te zien, gemaakt door meubelmakers van Blik op Hout, die hun werkplaats delen in de voormalige blikfabriek Zaanlandia in Krommenie. Ook van hout is het werk van Thomas Anton Geurts. Zijn vazen en andere objecten roepen verwondering op. Hoe is dit gemaakt? Welke stappen zijn er wel niet gemaakt om tot het eindresultaat te komen? Dit geldt ook voor het werk van houtdraaier Mark Steltenpool die met een bijzondere techniek fraaie natuurlijke patronen in zijn objecten brandt of hieraan met gebruik van polyester en epoxy een extra dimensie toevoegt. Verder laat glaskunstenaar Jacob Bos zijn intrigerende beelden zien, die met veel geduld en creativiteit met hele kleine stukjes glas zijn opgebouwd. De speling van het licht bij deze beeldjes is fascinerend. Of de wat mystieke schilderijen van Herman Smorenburg, die in een tijdrovende fijnschildertechniek zijn werk maakt. Met veel geduld wordt hierbij laag over laag met dunne lagen transparante verf een schilderij opgebouwd totdat de gewenste diepte en kleurstelling is bereikt. Een hele andere stijl is die van Kees van de Nes, die op een krachtige bijna explosieve wijze zijn onderwerpen op het doek neerzet. Tot slot zijn ook indrukwekkende beelden te zien van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele, stadsgezichten van Roos van der Meijden, naaktportretten van Cas Waterman en maritiem werk van Zaankanter Fred Boom. Klik hier voor een tipje van de sluier.
EV Jacob Bos Galerie Staphorsius
EV Jacob Bos Galerie Staphorsius
EV Jacob Bos Galerie Staphorsius