Nu te zien

Bij LETH

18-07-2016 t/m 30-06-2020

Galerie ‘Bij Leth’
"One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures."

Ingo Leth

Galerie Bij Leth pioniert in het oude dierenpark in Emmen.

De prachtige sfeer van Galerie Bij Leth omarmt u in een ruimte met schilderijen, beelden, porselein en andere kunstwerken.

Laat u verrassen door de diversiteit en kwaliteit van hedendaagse kunst.

De entreehal van het oude dierenpark in Emmen is de nieuwe coulisse voor Galerie Bij Leth. Als Pionier voor het toekomstige Kunst- en Cultuurpark vormt Galerie Bij Leth dé entree naar het park.
Jacob Bos Bij LETH
Jacob Bos Bij LETH

Expositie Galerie & Beeldentuin Mariënheem

09-05-2020 t/m 06-10-2020

Hoera!!! WE MOGEN WEER OPEN!!!

Met ingang van 18 april zijn wij geopend.

Uiteraard leven wij alle richtlijnen van het RIVM na en is onze horeca dus nog niet open.

Onze openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00-18.00 uur.
Jacob Bos Expositie Galerie & Beeldentuin Mariënheem
Kraanvogel 'tsuru' © 2019 Glassculptuur - Jacob Bos

Kunst voor Thuis

04-01-2020 t/m 25-04-2020

‘Kunst voor Thuis’ bij Galerie Staphorsius

Zaterdagmiddag 4 januari start Galerie Staphorsius het nieuwe jaar met een feestelijke nieuwjaarsborrel en opent de expositie ‘Kunst voor Thuis’, samengesteld met werk van bijna 20 kunstenaars. Naast ‘Zonder Haast’ en ‘Natuurlijk Natuur’ is dit de derde thema expositie in het jaarlijkse programma van de galerie.

‘Kunst voor Thuis’ is een zeer gevarieerde verkoopexpositie van schilderijen, tekeningen en objecten. Kunst ook in verschillende prijsklassen, maar wel allemaal betaalbaar. Voor elke huiskamer is er wel iets te vinden.

Zo zijn er bijzondere meubelobjecten van kersenhout te zien, gemaakt door meubelmakers van Blik op Hout, die hun werkplaats delen in de voormalige blikfabriek Zaanlandia in Krommenie. Ook van hout is het werk van Thomas Anton Geurts. Zijn vazen en andere objecten roepen verwondering op. Hoe is dit gemaakt? Welke stappen zijn er wel niet gemaakt om tot het eindresultaat te komen? Dit geldt ook voor het werk van houtdraaier Mark Steltenpool die met een bijzondere techniek fraaie natuurlijke patronen in zijn objecten brandt of hieraan met gebruik van polyester en epoxy een extra dimensie toevoegt. Verder laat glaskunstenaar Jacob Bos zijn intrigerende beelden zien, die met veel geduld en creativiteit met hele kleine stukjes glas zijn opgebouwd. De speling van het licht bij deze beeldjes is fascinerend. Of de wat mystieke schilderijen van Herman Smorenburg, die in een tijdrovende fijnschildertechniek zijn werk maakt. Met veel geduld wordt hierbij laag over laag met dunne lagen transparante verf een schilderij opgebouwd totdat de gewenste diepte en kleurstelling is bereikt. Een hele andere stijl is die van Kees van de Nes, die op een krachtige bijna explosieve wijze zijn onderwerpen op het doek neerzet. Tot slot zijn ook indrukwekkende beelden te zien van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele, stadsgezichten van Roos van der Meijden, naaktportretten van Cas Waterman en maritiem werk van Zaankanter Fred Boom. Klik hier voor een tipje van de sluier.
Jacob Bos Kunst voor Thuis
Jacob Bos Kunst voor Thuis
Jacob Bos Kunst voor Thuis

Galerie de Drentsche Aa

19-06-2019 t/m 24-05-2020

Galerie Drentsche Aa exposeert schilderijen en beelden van kunstenaars en schilderijen van Drenthe. De galerie is gelegen in het hart van het Beek en Esdorpenlandschap van het Nationaal Park Drentsche Aa, ingeklemd tussen het Balloërveld en Kampsheide. Zowel klassiek werk als hedendaags- modern en realistisch werk behoren tot de collectie van de galerie. www.galeriedrentscheaa.nl adres Balloo 27, 9458 TA Balloo
Jacob Bos Galerie de Drentsche Aa