Jaarkeuze

(On)werkelijk

01-06-2016 t/m 30-07-2016

Jan Huttinga exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn in de maanden juni en juli 2016 schilderijen te zien van beeldend kunstenaar Jan Huttinga (1949) uit Appingedam. De Damster kunstenaar staat bekend om zijn bizarre, surrealistische voorstellingen. Kleurig, grappig, maar vaak ook met een wat ernstige ondertoon.
Jan tekent en schildert zijn hele leven al, de laatste jaren voornamelijk met acrylverf op canvas. Zijn zeer eigen stijl kenmerkt zich door veel felle kleuren. Jan Huttinga woont en werkt in Appingedam.

Een vast thema ontbreekt. Jan zet zijn dromen, invallen, gedachten, gedichten en associaties op het doek. Daarnaast houdt hij zich bezig met digitaal tekenwerk en het vervaardigen van illustraties. Een nieuw aspect aan het werk van Jan zijn surrealistische schilderijen zijn enkele stadsgezichten en landschappen. Ook deze zijn te bezichtigen in deze expositie.

Jan exposeerde eerder in Oldenburg, Bad Zwischenahn, Leeuwarden, Wilhelmshaven, Delfzijl, Nieuwolda, Middelstum en in zijn eigen Appingedam.

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u.) (1 juni – 1 augustus)

Jan Huttinga (On)werkelijk

solo in Den Andel

08-01-2016 t/m 03-06-2016

Solo tentoonstelling van acryl schilderijen bij Cultuurerf Andledon in Den Andel