Dementie in beeld

30-07-2016 t/m 07-08-2016

Expositie 'Dementie in beeld'
de Dorpsschuur aan de Oosterhoutsedijk 29 in (Veur) Lent (gemeente Nijmegen)

Sleutelwerken

02-04-2016 t/m 16-05-2016

‘Sleutelwerken’

Kunstgenootschap ‘De Nieuwste Ploeg’ is een initiatief van tien amateur beeldend kunstenaars. In 2013 is dit kunstgenootschap opgericht met als gezamenlijke passie actief met kunst bezig zijn. De meest gebruikte techniek tijdens de bijeenkomsten is vlakdruk (monotype) gecombineerd met hoogdruk (linoleum).
De kunstenaars hebben door het jaar heen een eigen project waardoor zich een grote verscheidenheid aan werk binnen de groep openbaart. De leden hebben hun eigen ontwikkeling en ervaring en het bespreken van elkaars werk draagt bij aan, en bevordert de creativiteit, geeft inzicht in kunst en levert inspiratie.
Het kunstgenootschap wordt begeleid door de internationaal befaamde Overasseltse kunstenaar ToPé. Hij beschouwt, adviseert en inspireert.
Afgelopen jaar is er naast het eigen werk van de leden van het genootschap samen met ToPé een project gestart met als titel ‘Sleutelwerken’.
ToPé verrijkt de expositie met zijn objecten waarmee hij volgens eigen zeggen ‘steeds op zoek is naar historische verbindingen tussen mens, cultuur, natuur, materiaal en... het onherroepelijke heden’.
De creativiteit en de diversiteit van de exposanten zorgen voor een breed scala aan interpretaties van het gegeven ‘sleutel’. En dat is wat ‘De Nieuwste Ploeg’ u graag laat zien met deze expositie.

U bent alle dagen van harte welkom in Het Raadhuis in Ravenstein.
Op de zaterdagen en zondagen zal meestal een van de kunstenaars aanwezig zijn om u desgewenst te woord te staan.

Opening met hapje en drankje zaterdag 2 april 2016 om 15.00 uur

Het Raadhuis Ravenstein
St. Luciastraat 2, Ravenstein
Openingstijden: di t/m za van 10.00 – 16.30 uur, zo van 11.00 – 16.00 uur