De natuur, een stil geluk, Kunsthal Boschveld Den Bosch

14-12-2014 t/m 11-01-2015

De natuur, een stil geluk
Tekeningen, schilderijen, foto's en prenten van natuur en cultuurlandschappen
Op zondag 14 december opent om 15u de tentoonstelling De natuur, een stil geluk in

Kunsthal Boschveld
Paardskerkhofweg 14
,5223 AJ Den Bosch

Op deze eindejaarstentoonstelling staat vooral de natuur centraal.Twaalf kunstenaars stellen tentoon die aandachtig om zich heen kijken, die geboeid de werkelijkheid, de stille poëzie van de natuur maar ook de stad tot onderwerp van hun kunst hebben genomen.
De kunstenaar Marie-José Ammann laat zich voortdurend weer inspireren door de natuur in haar directe omgeving, de bossen in Rosmalen, en het park nabij haar atelier, en zet haar waarnemingen om in boeiende patronen en abstracte doeken. Keetje Lindners tekeningen – schuren in het landschap – zijn serene observaties van het platteland. In het verleden exposeerde zij in galerie Mokum in Amsterdam en deed aan een groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum voor moderne Kunst in Arnhem.
Maria Klerx op haar beurt maakt foto’s en video’s van berglandschappen in Nepal, zij is gegrepen door de rauwe zuiverheid van wind, water en bossen. Daarnaast probeerde zij het berglicht te vangen in haar zeefdrukken.

Jeanne Rombouts en Chung werkten onlangs mee aan een drukbezochte tentoonstelling in Pictura, Dordrecht en tonen in Kunsthal Boschveld getekende impressies van landschap en menselijk lichaam.

Theo Barten werd bekroond als vormgever en treedt volgend jaar met een serie van 25 tekeningen van stadslandschappen naar buiten in galerie Vennix, waarvan er hier drie te zien zijn.
Het werk van Maartje Frenken werd eerder geëxposeerd in galerie Vennix en op de Realisme-beurs. Frenkens werk hing ook in Museum de Wieger in Deurne.
Susan Reijnders won in 2013 met haar werk een prijs op de Shenzhen biënnale in het museum van Guan Shanyue in China en laat nu tekeningen van planten en bloemen zien. Doran Cruijsen toont tekeningen waarin de natuur en ruimtelijke fantasieën over de cultuur dooreenlopen, zij exposeerde eerder tijdens de Zomerexpo in het Haags Gemeentemuseum, net als Marja Sterck die foto’s laat zien. Zij wordt vooral in beslag genomen door de werking van licht en laat zich inspireren door mens en dier.
Goud- en edelsmid Anton Schrauwen toont sieraden. Hij is actief op kunstfestivals en deed mee met Galandart, België.
Van der Vegt, eens leerling van Mathijs Rölling, exposeerde eerder werk in o.a. het Noordbrabants Museum en de Markiezenhof in Breda en toont nu bloemschilderijen en vazen.
Een tentoonstelling waarin abstractie en realisme soms samenkomen, maar waarin altijd de werkelijkheid centraal wil staan.

200 jaar koninkrijk – 200 jaar (schilder)kunst.

13-09-2014 t/m 09-11-2014

De tentoonstelling 200 jaar koninkrijk – 200 jaar (schilder)kunst toont tien werken van 19e-eeuwse Picturianen en de reactie op deze werken van veertig hedendaagse Picturianen. Tijdens uw bezoek ziet u een spannende confrontatie tussen de uiterst gevarieerde hedendaagse kunst en de uitgesproken romantische schilderkunst uit de vroege negentiende eeuw.
Jeanne Rombouts 200 jaar koninkrijk – 200 jaar (schilder)kunst.
Tekening Drieluik met
Willem de Klerk
Bergachtig rivierlandschap met figuren
doek, 144,7 x 198 cm
(Dordrechts Museum)
Jeanne Rombouts 200 jaar koninkrijk – 200 jaar (schilder)kunst.
Drieluik
Tekening
Houtskool en krijt op papier
150 x 300 cm