Zomer expo 2015 Woest

11-07-2015 t/m 20-09-2015

Zomerexpo anoniem gekozen
Gemeente museum Den Haag

pARtner presentatie met Jolande Bosch en Lisette Schumacher (gast)

27-06-2015 t/m 28-06-2015

pARTners
NE Studio's
Prins Hendrikstraat 5
Rotterdam (Noordereiland)
Derde expositie in kunstenaars galerie PARTners

zaterdag en zondag 27 en 28 juni 13.00 - 18.00
Jolande Bosch, Jeanne Rombouts, Lisette Schumacher (gast)

tevens met werk van:
Anna Ramsair, Rick Koren, Don Satijn, Dagmar Baumann, Eric de Vries, Saskia Meesters, Harry Schumacher, Frans Vendel, Henk de Bont en Marianne Grootenboer

en met werk van de kunstenaars uit het ateliercomplex NE Studios:
Tamyra Meesters, Rick Keus, Mart Keus, Marjoke Schulten, Minne Smits en Simona Petescu

Zaterdagmiddag 27 juni open van 13.00 – 18.00 uur
Voorbezichtiging met uitleg door de kunstenaars en informele theetafel van 15.00 – 17.00 uur.
Deelname aan de voorbezichtiging is kosteloos. Wel graag aanmelden via: partners.galerie@gmail.com

Zondagmiddag 28 juni van 13.00 – 18.00 uur Opening om 13.15 uur: U wordt op bijzondere wijze door exposant Jeanne Rombouts meegenomen door verschillende ruimtes van de galerie. Hierna zullen de kunstenaars zichzelf voorstellen en hun werk kort aan u introduceren.

PARTners RotterdamPERSBERICHT
Kunstenaars openen eigen galerie
en verlagen zo de drempel voor kopers.

Er is al veel gezegd en geschreven over de kunst en de economie van de kunsten. Zeker in het huidige klimaat, waarin de overheid subsidies terugtrekt en kunstenaars worden aangezet ondernemender te zijn.
Bestaande systemen komen hierbij onder druk te staan en kunstenaars worden aangemoedigd nieuwe manieren te vinden om hun werk onder de aandacht te brengen. In de afgelopen maand zijn de eerste stappen gezet op het gebied van promotiemiddelen en afspraken en is er behoorlijk verbouwd in het gebouw van de NE studios.

Nu de kunstenaars zelf aan zet zijn, zijn zij benieuwd of zich met de komst van de pARTners galerie een alternatief verkoopsysteem zonder tussenpartijen kan ontwikkelen, waarbij ook de commerciële en communicatieve rollen van de traditionele galerie nu ten deel vallen aan de kunstenaars zelf. Hierbij is de samenwerking als groep essentieel omdat dan verschillende vaardigheden kunnen worden aangesproken en er natuurlijk ook nog gewoon kunst gemaakt kan worden.

De natuur, een stil geluk, Kunsthal Boschveld Den Bosch

14-12-2014 t/m 11-01-2015

De natuur, een stil geluk
Tekeningen, schilderijen, foto's en prenten van natuur en cultuurlandschappen
Op zondag 14 december opent om 15u de tentoonstelling De natuur, een stil geluk in

Kunsthal Boschveld
Paardskerkhofweg 14
,5223 AJ Den Bosch

Op deze eindejaarstentoonstelling staat vooral de natuur centraal.Twaalf kunstenaars stellen tentoon die aandachtig om zich heen kijken, die geboeid de werkelijkheid, de stille poëzie van de natuur maar ook de stad tot onderwerp van hun kunst hebben genomen.
De kunstenaar Marie-José Ammann laat zich voortdurend weer inspireren door de natuur in haar directe omgeving, de bossen in Rosmalen, en het park nabij haar atelier, en zet haar waarnemingen om in boeiende patronen en abstracte doeken. Keetje Lindners tekeningen – schuren in het landschap – zijn serene observaties van het platteland. In het verleden exposeerde zij in galerie Mokum in Amsterdam en deed aan een groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum voor moderne Kunst in Arnhem.
Maria Klerx op haar beurt maakt foto’s en video’s van berglandschappen in Nepal, zij is gegrepen door de rauwe zuiverheid van wind, water en bossen. Daarnaast probeerde zij het berglicht te vangen in haar zeefdrukken.

Jeanne Rombouts en Chung werkten onlangs mee aan een drukbezochte tentoonstelling in Pictura, Dordrecht en tonen in Kunsthal Boschveld getekende impressies van landschap en menselijk lichaam.

Theo Barten werd bekroond als vormgever en treedt volgend jaar met een serie van 25 tekeningen van stadslandschappen naar buiten in galerie Vennix, waarvan er hier drie te zien zijn.
Het werk van Maartje Frenken werd eerder geëxposeerd in galerie Vennix en op de Realisme-beurs. Frenkens werk hing ook in Museum de Wieger in Deurne.
Susan Reijnders won in 2013 met haar werk een prijs op de Shenzhen biënnale in het museum van Guan Shanyue in China en laat nu tekeningen van planten en bloemen zien. Doran Cruijsen toont tekeningen waarin de natuur en ruimtelijke fantasieën over de cultuur dooreenlopen, zij exposeerde eerder tijdens de Zomerexpo in het Haags Gemeentemuseum, net als Marja Sterck die foto’s laat zien. Zij wordt vooral in beslag genomen door de werking van licht en laat zich inspireren door mens en dier.
Goud- en edelsmid Anton Schrauwen toont sieraden. Hij is actief op kunstfestivals en deed mee met Galandart, België.
Van der Vegt, eens leerling van Mathijs Rölling, exposeerde eerder werk in o.a. het Noordbrabants Museum en de Markiezenhof in Breda en toont nu bloemschilderijen en vazen.
Een tentoonstelling waarin abstractie en realisme soms samenkomen, maar waarin altijd de werkelijkheid centraal wil staan.