Wild Summer of Art Part 1

01-07-2022 t/m 31-07-2022

Van 1 juli t/m 4 september 2022 vindt de eerste editie van Wild Summer of Art plaats. Een enorme expositie met geselecteerd jong talent en gevestigde namen met nieuw werk van in totaal 180 kunstenaars. Wild Summer of Art biedt een overzicht over de stand van nu. Bezoekers kunnen de geëxposeerde werken kopen, rechtstreeks van de kunstenaar. Afhankelijk van de resultaten zal Wild Summer of Art een terugkerend jaarlijks evenement worden vergelijkbaar met de Summer Exhibition in de Londense Royal Academy. De tentoonstelling is donderdag t/m zondag gratis te bezoeken.

Wild Summer of Art vindt plaats in Brutus; het complex met diverse werk- en tentoonstellingsruimtes in het Rotterdamse Merwevierhavengebied. De werken worden getoond in alle ruimtes: van het gangenstelsel in de Ruïne tot in de 12 meter hoge Kathedraal zaal. Voor deze overzichtstentoonstelling laten de in totaal 180 kunstenaars een enorme diversiteit aan disciplines en materialen zien. Wild Summer of Art toont een zorgvuldig samengestelde dwarsdoorsnede van de diversiteit in de Rotterdamse kunstscene. Part I van Wild Summer of Art is te bezoeken van 1 juli tot 31 juli. Part II is van 6 augustus tot 4 september. Beiden zijn gratis toegankelijk.

Sanne ten Brink (nieuwe directeur Brutus) over Wild Summer of Art: “Brutus zet Rotterdamse kunstenaars deze zomer in de spotlights. Er wordt groots uitgepakt!”

Wim Pijbes: “Wild Summer of Art wordt een zomerse ontdekkingstocht langs rijp en groen, langs kunstenaars van nu.”

BRUTUS, de locatie van Wild Summer of Art is uniek in zijn rauwe uitstraling. In deze Artist Driven Playground kunnen deelnemers naar eigen believen groots uitpakken. De samenstelling van Wild Summer of Art is in handen van een curatorenteam onder leiding van Piet de Jonge, (voormalig conservator van het Van Abbemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen en Museum Kröller-Müller), Jessy Koeiman (curator Collectief Leren, Kunstinstituut Melly) en Liesbeth Bik (beeldend kunstenaar en curator). De curatoren zijn geadviseerd door twaalf professionele scouts, die kunstenaars hebben aangedragen wat geresulteerd heeft in een breed samengesteld geheel.

Curatoren team over de tentoonstelling: “Het gebeurt niet vaak dat de energie, het werk, en de artistieke intelligentie van zovelen op één locatie bij elkaar te zien is. Het ecosysteem van de stad wordt weerspiegeld en tastbaar in deze tentoonstelling. En: misschien nog wel belangrijker, kunstenaars zien elkaar ook.”

Brutus
Keileweg 10 – 18
3029 BS Rotterdam

Donderdag - zondag
11.00 – 18.00
Toegang gratis
Jeanne Rombouts Wild Summer of Art Part 1
Jeanne Rombouts Wild Summer of Art Part 1
Jeanne Rombouts Wild Summer of Art Part 1

Portretten

08-01-2022 t/m 27-02-2022

Duo Expositie WG Gallery en Galerie Wijnstraat. Op zaterdag 8 januari 2022 openen Galerie Wijnstraat en WG Gallery hun deuren voor een bijzondere expositie. Dan begint een dubbelexpositie van WG Gallery met ‘Dordtse Vrouwelijke Portretschilders’ en Galerie Wijnstraat met ‘Fifty Ways 50 x Portretkunst’. Een samenwerkingsverband waarbij diverse aspecten van de portretkunst worden belicht. Ligt bij WG Gallery de nadruk op het realisme in olieverf op doek, bij Galerie Wijnstraat worden verschillende invalshoeken en disciplines van de portretkunst getoond . Vijftig werken van in totaal tien kunstenaars met schilderijen, werken op papier, assemblages, sculpturen en linoleumsnedes. De galeries liggen op loopafstand van elkaar. Een bijzondere tentoonstelling die u niet mag missen.
Jeanne Rombouts Portretten
Kop in de tentoonstelling. Portretten

Formaat 140 x 100 cm

Houtskool en krijt op papier
Jeanne Rombouts Portretten
Torso en kop in de etalage

Galerie wijnstraat, Dordrecht