Atelierroute Lopikerwaard

03-09-2011 t/m 04-09-2011

Op zaterdag 3 en zondag 4 september opent beeldend kunstenaar Jan Paul Hulsenbek zijn atelier in Cabauw voor het publiek. Hij neemt deel aan de Atelierroute Lopikerwaard en toont de nieuwe serie beelden ‘tekens uit een vergeten alfabet’, nieuw keramiek en tekeningen uit de serie Genius L. Het atelier is gevestigd aan de Lopikerweg West 72 in Cabauw en is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Interview VPRO radio
In de aanloop naar de Atelierroute sprak Jan Paul 25 augustus in het VPRO radioprogramma De Avonden over zijn werk. Hij maakt abstracte beelden en tekeningen: werk dat zich maar moeilijk op de radio laat bespreken. Samen met interviewer Gijsbert van der Wal doet hij toch een poging. Het gesprek over bewustzijn, de invloed van de polder op het werk en meer is te beluisteren via het afleveringenarchief op www.vpro.nl/avonden en als podcast.

Vergeten taal
Centraal tijdens het Atelierroute Lopikerwaard staat de presentatie van de nieuwe serie beelden ‘tekens uit een vergeten alfabet’. Deze serie bestaat uit een aantal kleinere, rubberen beelden met verschillende vormen. Vormen die niet gelijk doen denken aan een concreet voorwerp, maar wel allerlei associaties oproepen. En daarmee de kijker veel ruimte laten voor een eigen idee over wat het voorstelt. De vormen doen denken aan tekens, tekens uit een taal die we niet meer kennen.

Atelierroute Lopikerwaard
Het open atelier in Cabauw maakt deel uit van de Atelierroute Lopikerwaard. Meer dan 35 kunstenaars in de regio openen hun deuren voor publiek en tonen nieuw werk. In het stadhuis van Montfoort is het hart van de atelierroute met een centrale presentatie met werk van alle deelnemers. Alle informatie over de Atelierroute Lopikerwaard vind je op www.atelierroutelopikerwaard.nl.

Jan Paul Hulsenbek Atelierroute Lopikerwaard
Jan Paul Hulsenbek Atelierroute Lopikerwaard