MarziArt Internationale Galerie

02-07-2010 t/m 28-07-2010

MarziArt, de internationale Galerie van Marion Zimmerman in Hamburg toont het werk van Maria Raiser (Oostenrijk), Ella Prakash (Bahrein), Sara Tobler (Zwitserland), Waleed R. Qaisi (Irak), Patricia Fetzel (Oostenrijk) en Loes van der Holst uit Nederland,
Loes van der Holst MarziArt Internationale Galerie
-NATURE FORSWEARS ANTIQUITY-
(2010), (uit May-flower, Emily Dickenson's (1830-1886) )
AQUARELKRIJT, ACRYLVERF, OOST-INDISCHE INKT, OLIEPASTEL, ECOLINE, SCHELPZAND, POTLOODSLIJPSEL, FUNLINER (rubber), TEXTIEL, DECORATIEVERF & VERDIKKINGSMIDDEL OP 3D-CANVAS (90X70 CM)
DOOR LOES VAN DER HOLST

'DE HOEDJESDAG VAN DIRCK-JAN-DIEDERICK DE DERDE!'

15-04-2010 t/m 14-05-2010

‘De Hoedjesdag van Dirck-Jan-Diederick de Derde!’
Tentoonstelling in DOK DELFT door de kindercursisten van de Teken- en SchilderSalon van Loes van der Holst

Er was eens… een man. Hij heette Dirck-Jan-Diederick de Derde en woonde heel alleen in het grote Diederick Huis sinds zijn vader en moeder er niet meer waren. Zijn vader verzamelde wandelstokken, zijn moeder vond paraplu’s het leukste wat er bestond; ze had er een heleboel. Maar Dirck-Jan-Diederick de Derde verzamelde hoedjes en als hij zich echt héél eenzaam voelde, dan zette hij niet één – niet twee, maar wel drie hoedjes op.

Daan, Joshua, Kim, Kiki, Jeppe, Lowik, Luna, Jim, Emma, Else en Elise hebben verzonnen hoe Dirck-Jan-Diederick de Derde eruit zou kunnen zien met die drie hoedjes op zijn hoofd, maar eerst hebben ze gekeken en geluisterd naar de manier waarop de kunstenaar Amedeo Modigliani (1884-1920) zijn portretten maakte. Die probeerde er juist helemaal geen ‘foto’ van te maken, hij wilde vooral laten zien hoé hij dacht dat iemand was en zich voelde.

De kindercursisten hebben met dat idee en met verschillende materialen soms over elkaar heen, ieder hun Dirck-Jan-Diederick de Derde getekend en geschilderd.
Loes van der Holst 'DE HOEDJESDAG VAN DIRCK-JAN-DIEDERICK DE DERDE!'
Hier nog druk bezig aan de schilderstukken; het resultaat is naast de balie in de Delftse bibliotheek te zien van 15 april t/m 14 mei.

LAND IN ZICHT

30-01-2010 t/m 27-03-2010

Na een landschaps-opdracht in 2007 besloot ik 'ooit' nog meer die landschappen te gaan onderzoeken. Die zoektocht begon na een serie werkstukken waarin ik delen van bekende schilderstukken van 'oude meesters' opnam in mijn eigen handschrift. Met de huidige land (en zee-) schappen bevredig ik de groeiende behoefte om momenten en plaatsen weer te geven waar -voor mij- het leven a.h.w. boven zichzelf uitstijgt. Gewoon, omdat het zo gaaf is om er te zijn, zoiets te kunnen zien en beleven. Daarbij ben ik heel benieuwd in hoeverre een onderwerp, in dit geval landschappen en zeezichten zich 'bemoeit' met mijn manier van werken en vice-versa. Een dialoog in kwadraat dus.

In Bodega 'De Posthoorn' aan het Lange Voorhout 39a in Den Haag toon ik hoe ik blijkbaar die weg aan 't zoeken/vinden ben.
Loes van der Holst LAND IN ZICHT
Loes van der Holst LAND IN ZICHT