Nu te zien

Dialogues Bauhaus

18-10-2019 t/m 20-10-2029

Programma met tentoonstelling, lezingen, workshops en concerten in het kader van 100 jaar Bauhaus.
Deelnemers zijn Renate Christin (DE), Monique François (BE), Agnes Peter (HU), Erzebet Szilagyi (HU) en Marijke Wijgerinck (NL)
Doorlopend project sinds 2019

Stoere helden tijdens Corona

20-09-2020 t/m 10-01-2021

We vroegen Zoetermeerders om hun Stoere Helden tijdens corona te nomineren. Mensen die in coronatijd iets extra's voor anderen hebben gedaan. Uit de nominaties hebben we twaalf Stoere Helden geselecteerd.
Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, is op pad gegaan door Zoetermeer. Hij heeft de twaalf Stoere Helden speciaal voor deze tentoonstelling in hun leefomgeving of op hun werk gefotografeerd.

Kunst voor Helden
Samen met partners Terra Art Projects en Ateliers BaZtille zetten we de Stoere Helden op een bijzondere manier in het zonnetje. We hebben hen gekoppeld aan twaalf Zoetermeerse kunstenaars. De kunstenaars hebben een kunstwerk voor de helden gemaakt. De kunstwerken vertellen het verhaal van de Stoere Held door de ogen van de kunstenaar.

De kunstwerken zijn een ode en een bedankje tegelijk. Na de tentoonstelling worden ze aan de Stoere Helden geschonken. Tot die tijd vormen ze een inspiratie voor grote en kleine heldendaden.

De deelnemende kunstenaars zijn: Marja Milo, Corinne van Kamp, Verolique Jacobse, Peter Waltman, Masoud Gharibi, Marijke Wijgerinck, Jan Lenoir, Jose Koebrugge, Robert Verhaaf, Monique van der Mije, Petra Wiek en Hortense de Kooter

Remco Koers
Remco Koers is freelance fotograaf in Zoetermeer. Op zijn 25ste ontdekte hij fotografie en een passie was geboren. Zijn werk kenmerkt een nieuwsgierigheid naar mensen en het pad dat ze kiezen in hun leven. In de tentoonstelling is zijn serie ‘Coronaportretten te zien’.

Op Bivak

20-07-2017 t/m 30-07-2017

Elf kunstenaars verblijven elf dagen in Millingen aan de Rijn
Zij werken op de Halve Bunder en in Telpost Millingen.
20 tot en met 30 juli: Marijke Wijgerinck

Stichting Kunst in Millingen
Ieder jaar trekken de kunstactiviteiten van Stichting Kunst in Millingen veel bezoekers naar het dorp aan de rivier. Beeldenroutes, poëzie langs de rivieren en muzikale ontmoetingen in de kerken heeft Millingen tot een plek gemaakt waar kunstenaars graag komen om te werken en te exposeren. Dit jaar organiseert Kunst in Millingen het vervolg op het zomerproject ‘Op Bivak’.

5 x 5 Small Art

01-07-2017 t/m 27-08-2017

195 kunstenaars uit heel Nederland exposeren ieder maximaal 5 werken van 5×5 cm.
Ik doe mee met vijf kleine ruimtelijke werken uit de serie While walking.

Terratorium, Dorpsstraat 12, 2712 AK, Zoetermeer. Toegang gratis.

Deelnemers Expositie 2

26-05-2017 t/m 22-06-2017

Juni Expositie
32 deelnemers van TERRA presenteren zich met een recent werk.
De tweede expositie toont werk van: Sylvia Essenberg, Kiek Haket, Fieke Hordijk, Verolique Jacobse, Gerart Kamphuis, Karel Lengkeek, Marus van der Made, Debora Makkus, Leo van der Meer, Marja Milo, Eva van Steenbergen, Michel Verhoef, Ellen Vermeulen, Peter Waltman, Marijke Wijgerinck en Vera Zegerman.

TERRATORIUM, Dorpsstraat 12. De kunstenaars zijn tijdens de expositieperiode regelmatig aanwezig.iMeer weten over TERRA en de kunstenaars? Kijk dan op www.terra-artprojects.com of like de Facebookpagina www.facebook.com/TerraArtProjects.