Jaarkeuze

Valk Art Stein

04-11-2017 t/m 05-11-2017

VALK-ART STEIN in het voormalig hoofdkantoor van DSM gelegen naast Hotel Stein, Mauritslaan 65, Stein op 4 &5 november 2017
Openingstijden zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur

Mijn werk te zien in het centrum van Noordwijk

10-07-2017 t/m 11-07-2017

In een mooie tuin in de Voorstraat te Noordwijk is mijn werk het gehele weekend te bezichtigen.

Het lommerrijke Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat in Noordwijk Binnen vormen op 10 en 11 juni 2017 voor de 31e keer het charmante decor voor tal van activiteiten en bezienswaardigheden waar de harten van liefhebbers van tuinen, muziek en kunst sneller van gaan kloppen.

Struin ontspannen langs de kramen met hun veelsoortige aanbod aan kwaliteitsproducten, bezoek de tuinen, opengesteld door enthousiaste Noordwijkse tuinbezitters, geniet van de kunst op diverse locaties op en ronde de markt
Het geheel wordt omlijst door levende muziek, passend bij de ambiance van de altijd elegante ‘Markt onder de Linden’.

Kunstgalerij Hondsdamme

20-04-2017 t/m 02-05-2017

Kunstgalerij Hondsdamme is een kleine galerie in het vlaamse Uilenspiegelstadje Damme.
In deze galerie laat ik u mijn laatste werken zien zoals "my little men and litle ladies"in brons.
Maar ook nieuwe portretten en beelden in keramiek.

Marion Timmermans Kunstgalerij Hondsdamme

Duo-expositie Marion Timmermans & Nicolette Peters

31-03-2017 t/m 26-05-2017

Samen met Nicolette Peters waar ik te gast ben in haar atelier van Sein Vormgeving, gevestigd aan de Hooisteeg in Waalwijk, geven wij een duo-expositie.

Marion richt zich in haar werk op de lichaamstaal en uitstraling van de mens als persoon. Ze neemt de kijker mee achter het masker, de façade die we elke dag opwerpen. Door de typerende houding en het materiaalgebruik, krijgt haar werk een diepere betekenis en voelt men de emotionele gelaagdheid. Het meerdere malen gebruik van recyclebaar materiaal in de uiteindelijke uitvoering, vertaalt haar betrokkenheid bij het milieu en de rol van de mens in dit geheel.

Nicolette Peters zal haar foto's exposeren

Kunzfetti

24-03-2017 t/m 26-03-2017

KUNZfetti biedt grensoverschrijdende podia aan ondernemende kunstenaars. In 2012 startte de éérste try-out xpo KUNZfetti in een leeg staande hal van 1200 m2 op het oude Philips terrein in Sittard. Het multi-disciplinaire kunstconcept bleek een succes voor de beeldende kunstenaars, muzikanten en schrijvers. In 2014 turnden we een andere lege hal op hetzelfde oud Philips terrein om in een 3000 m2 art-palace. Vier dagen bruiste het op het oude Philips terrein. Kunstenaars, designers, muzikanten en schrijvers mochten een internationaal publiek ontmoeten. En jawel, in 2015 bouwden we met het hele team twee hallen van maar liefst 3700 m2 om tot een vierdaagse xpo KUNZfetti, met ook deze keer weer voor het talrijke publiek een zeer diverse en eigenzinnige collectie Hedendaagse Kunst, concerten en boeken.

KUNZfetti is na een omzwerving terug in Sittard de Sittardse brouwerij AMBRASS en atelier L2 art+design geven in 2017 in het MariaPark te Sittard het KUNZfetti-AMBRASS podium de ruimte.

Brabant Art Fair

18-03-2017 t/m 19-03-2017

Op zaterdag is de beurs geopend van 12.30 tot 17.30 uur, op zondag van 11.00 tot 17.30 uur .
De prachtige Grote Kerk in Breda biedt de Brabant Art Fair een sfeervolle entourage.

Op de beurs tonen circa 50 beeldend kunstenaars meer dan 250 fraaie kunstwerken. Als bezoeker kunt u van deze werken genieten, als ook van goede catering met een mooi glas wijn of lekkere koffie.

Marion Timmermans Brabant Art Fair

Expositie between Love and Hate

29-01-2017 t/m 11-03-2017

Er zijn momenten in het leven dat men het gevoel heeft emoties niet in de hand te hebben Soms zijn deze gevoelens ongrijpbaar.
Een Tsunami van emoties over uw leven vol met turbulenties. U moet denken aan liefde, sterfgevallen, ziektes, wereldse discussies waar u het niet/wel mee eens bent, familieomstandigheden of een onvergetelijke winter.
U ervaart dat haat- en liefdesgevoelens heel dicht bij elkaar staan. De lijn tussen deze gevoelens is zeer dun. Maar wel breed genoeg voor kunstenaars die een gave hebben deze gevoelens te visualiseren.
Onderzoekers hebben het gevoel Haat en Liefde gemeten en zij kwamen tot de conclusie dat de twee gevoelens heel dicht bij elkaar staan. Dat het ene niet zonder het andere kan.
Gelukkig hebben kunstenaars een creatieve geest. Deze emoties zijn voor hen ideaal, zij buigen zich over deze gevoelens en produceren in hun eigen disciplines waardevolle kunstwerken. Zij weten dat liefde altijd wint.
De expositie wil kunstwerken laten zien die tussen haat en liefde zijn ontstaan. Met een kort verhaal die uw kunstwerken ondersteunt en/of verbindt.


Marion Timmermans Waalwijk
www.mariontimmermans.nl