Troostrijk

06-05-2017 t/m 07-07-2017

TROOSTRIJK - Nanna de Klerk in de Voorhout Galerie van Pulchri,
Lange Voorhout 15, Den Haag
Opening: zaterdag 6 mei 16:00

Troostrijke kunst
De crisis heeft een grote bres geslagen in de gehele kunsteconomie. Men weet niet meer wat te bedenken om werk onder de aandacht van liefhebbers te brengen. Galeries sluiten hun deuren met de mededeling dat de tijd rijp is om het roer om te gooien, maar welk roer moet er om gegooid ? Juist in de beeldende kunst is er een probleem met dat roer. Het kan het wel omgegooid, maar er is geen windrichting meer die uitgeprobeerd kan worden, omdat "'alles al gedaan is" in de beeldende kunst.
Blijft dus over te werken naar eigen smaak en verbeelding, maar dan beter dan voorheen. Zo ontstond er een vernieuwend Realisme en een eigenzinnig "kunstenaars-gilde". Het Hedendaags Realisme doet denken aan de voorbije "gouden eeuw"; men zou de 21e eeuw kunnen benoemen als een nieuwe "gouden eeuw".
Het is de hoogste tijd dat de aandacht zich gaat richten op de hedendaagse schilderkunst. Die is het nog niet waard om vervalst te worden, kan vaak tegen zeer schappelijke prijzen gekocht worden en zal als het goede kunst is ook jaar na jaar eeuw na eeuw zijn waarde behouden en zal schoonheid en troost schenken aan de bezitter. Tot genoemd "kunstenaars-gilde" behoort ook beeldend kunstenaar Nanna L.A. de Klerk, die haar werk exposeert, onder de noemer "TROOSTRIJK".

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 6 mei om 16.00 uur.
www.pulchri.nl
Voorhoutgalerie, 6 mei t/m 7 juni 2017

Nanna de Klerk Troostrijk