Foto-expositie 'Evenbeeld'

07-12-2017 t/m 06-01-2018

Het jaar loopt ten einde, een tijd waarin we stil staan bij wat is geweest en wat komen gaat. Daarom een fototentoonstelling bij Sein Vormgeving deze laatste maand, ontstaan vanuit de behoefte om even de focus te verleggen, zowel bij de maker als bij de kijker.

In de foto-expositie Evenbeeld toont Nicolette Peters verwonderende momentopnames, die paarsgewijs zijn samengebracht tot een evenbeeld. Deze fotografische registraties vertellen hetzelfde verhaal, dat eerst zichtbaar werd op het moment van samenkomen. De vakafdrukken zijn om die reden gedocumenteerd met datumstempels van de dag van opname.

Wees welkom op zaterdag 23 december voor een bubbeltje, babbeltje en knabbeltje tijdens de meet & greet. Deze middag wordt het centrum van Waalwijk én de nieuwe stadstuin aan de Hooisteeg opgeluisterd door een winters straattheater en live muziek.

Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
www.seinvormgeving.nl
06-21858387 (Nicolette Peters)
Nicolette Peters Foto-expositie 'Evenbeeld'

Cultuurbosch Café 's-Hertogenbosch

15-11-2017 t/m 11-12-2017

Op zaterdagmiddag 18 november is Cultuurbosch te gast bij Cultureel Centrum Muzerije, voor alweer een Cultuurbosch Café. Zoals altijd staat ontmoeten, inspireren en verbinden centraal. Deze editie heeft als thema de beeldende kunsten. In verband met deze manifestatie is mijn werk tentoongesteld in de centrale hal van het Cultureel Centrum aan de Hinthamerstraat 74 in 's-Hertogenbosch. Er is een heuse kunstmarkt en je kunt ook zelf actief creatief aan de slag!

Creatieve workshops:
- Mixed-Media door The Seasons Art Class (experimenteren met materialen in combinatie met acrylverf)
- Fotografie door Sylvy van Bochove
- Vilten door Carmen Hopmans, Textielvormgever (schilderen met wol en zijde)
- de Kunstpraktijk door Nicolette Peters, Sein Vormgeving (analyse van je werk om tot verdieping te komen)
- Stempelworkshop voor jong en oud door Het Inkt Atelier
- Striptekenen door Studio Bajo

Inschrijven:
Schrijf je snel in voor één van deze workshops, want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Inschrijven kan via info@cultuurbosch.nl o.v.v. de naam van de workshop.

Kunstmarkt:
Ook is het mogelijk om alvast Sint en Kerstinkopen te doen, want het Atrium wordt omgetoverd tot een Kunstmarkt met een grote variatie aan creatieve kadootjes. Wil jij ook een kraampje bemannen tijdens het Cultuurbosch Café? Stuur dan een mail naar info@cultuurbosch.nl

Spreekuur amateurkunstprojecten door Kunstbalie:
Kunstbalie houdt tijdens dit Cultuurbosch Café een spreekuur voor amateurkunstprojecten. Hiervoor kun je inschrijven op de website van Kunstbalie www.kunstbalie.nl.

De koffie staat klaar, dus graag tot ziens op 18 november!
Nicolette Peters Cultuurbosch Café 's-Hertogenbosch
Cultuurbosch Café

Duo-expositie 'F/Luister'

05-10-2017 t/m 11-11-2017

Een nieuwe gast in mijn atelier aan de Hooisteeg 4 in Waalwijk: Ine van Son! Ze exposeert samen met mij in de duo-expositie F/LUISTER, van donderdag 5 oktober t/m zaterdag 11 november 2017.

Ine toont haar beeldverhaal De Bron, over de bron als heilige plek in de natuurverering, de aarde als levensbrenger en de vrouwelijke godin Brigid als metafoor voor de aarde. Dit wordt gecombineerd met mijn werk, ik ben gefascineerd door de heilige maagd Maria en mijn werk is geïnspireerd op de onuitputtelijke bron van hedendaagse iconische vrouwen. Het maakt samen een krachtige expositie met foto’s, collages en schilderijen.

In het weekend van 4 en 5 november, het Landelijk Atelierweekend, maken wij een gezamenlijke (textiel)installatie, waarvoor u als bezoeker hartelijk wordt uitgenodigd om aan bij te dragen.
Nicolette Peters Duo-expositie 'F/Luister'

Woonroute Brabant

03-06-2017 t/m 05-06-2017

Tentoonstelling van het werk van Nicolette Peters bij Fors design tijdens Woonroute Brabant. Deelnemers aan deze woonroute:

Fors design, stijlvolle badkamers gekenmerkt door eigentijdse minimalisme.
Grintweg 13
4823 ZC Breda

Tinello Keuken & Interieur, toonaangevende specialist in eigentijds keukendesign.
Bevrijdingsweg 6
5171 PS Kaatsheuvel

Artistiek Interieurontwerp, de eigenzinnige woonwinkel in hartje Brabant van ontwerper Bart van Bekhoven.
Houtse Heuvel 59
4911 AV Den Hout

De Opkamer, specialist in prachtige verouderde eiken planken vloeren.
Haagstraat 8
4921 XA Made

http://www.woonroutebrabant.nl
wonen - keukens - schouwen - vloeren - badkamers - kunst
Nicolette Peters Woonroute Brabant

Duo-expositie 'Beeld-Taal'

06-04-2017 t/m 27-05-2017

Een gezamenlijk portret van het alledaags realisme. Marion Timmermans toont sculpturen waarvan de lichaamstaal spreekt en Nicolette Peters uit haar verlangen om zichzelf te zijn met schilderijen van onbewaakte ogenblikken.

Ontmoet hen tijdens de Meet & Greet op (koop)zondag 30 april tussen 13.00 en 17.00 uur, in het atelier van Sein Vormgeving, Hooisteeg 4 in Waalwijk. De kunstenaars vertellen dan openhartig over het ontstaan van hun werk.

Marion geeft vorm aan haar bezorgdheid over de ontwikkeling van mens en milieu. Ze wil daarom de kijker confronteren met de mens zonder masker, de naakte waarheid. Ze gebruikt dan vaak ook gerecyclede materialen om dit extra kracht bij te zetten.

“Ik kan niet aan de verwachting van vrouwelijkheid voldoen” zegt Nicolette. Ze isoleert een fragment uit de werkelijkheid en geeft dit levensecht weer. Haar hyperrealistische schilderkunst is confronterend, maar voor velen ook heel herkenbaar.

De duo-expositie is te zien van 6 april t/m 27 mei op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Nicolette Peters Duo-expositie 'Beeld-Taal'

GECANCELD = Kunstzusters Brabant in theater De Leest Waalwijk

31-03-2017 t/m 26-05-2017

DEZE EXPOSITIE IS GECANCELD !!!

Van 31 maart tot en met 25 mei is in Theater De Leest de expositie te zien van Kunstzusters Brabant (Kay Gotlieb-Wallace, Anneke Jonckers, Nicolette Peters en Sandra van der Pluym) en gast-exposanten Adje van Herwijnen-Verschoor en Elly Walraven. Door het bundelen van hun ‘natuurlijke kracht’ ontstaat er een interessante interactie tussen de verschillende kunstwerken.

De kunstzusters delen al geruime tijd kennis op het gebied van ondernemen en creativiteit. Zij hebben als doel elkaars werk naar een hoger plan te tillen, met behoud van de eigen identiteit, én om beter zichtbaar te worden in de kunstwereld van Brabant. Door van tijd tot tijd gastkunstenaars aan het collectief toe te voegen worden deze intenties versterkt.

Kunstzusters:
- Kay Gotlieb-Wallace; de gevoelige kunst van Kay gaat over ‘momenten van stilte’. Dit beeldt zij uit in kleur, licht en vorm.
- Anneke Jonckers houdt van het experiment. Met haar monotypes wil zij dynamiek en spontaniteit uitstralen.
- Nicolette Peters geeft haar eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt, door een bepaalde uitsnede van het lichaam te schilderen met monochroom kleurgebruik.
- Sandra van der Pluym; geïnspireerd door de uitspraak op zoek naar een weg naar buiten, verbeeldt Sandra kleine momenten in haar omgeving die haar raken.

Gastkunstenaars:
- Elly Walraven; voor Elly is keramiek - rakustoken een intrigerend spel met aarde, vuur, rook en water. De stooktechniek is spannend en verrassend. Vlammen en rook krijgen vrij spel. Het is een fascinerend proces en je wordt nieuwsgierig gemaakt naar het uiteindelijke resultaat van je objecten.
- Adje van Herwijnen-Verschoor maakt haar objecten van klei, zowel keramisch als raku gestookt. Ze krijgen meestal een "finishing touch" van metaal, hout of ander materiaal. Daardoor krijgt het werk een geheel eigen uitstraling.

Theater De Leest Waalwijk
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur en vanaf één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Nicolette Peters GECANCELD = Kunstzusters Brabant in theater De Leest Waalwijk

Persoonlijk verhaal centraal

03-02-2017 t/m 09-03-2017

Leerlingen en meester van het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal verbeelden hun persoonlijk verhaal in Kunstencentrum, Irenestraat 3 te Waalwijk.

Als beeldend kunstenaar gebruikt Nicolette Peters de kern van haar verhaal om 'haar stem' te laten horen op een manier die bij haar past. Het ontdekken van deze persoonlijke drijfveer en uitdrukkingsvorm heeft haar een plek in deze wereld gegeven. De vreugde die daaruit voortvloeit deelt zij met amateur kunstenaars in het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal.

Alle informatie die Nicolette heeft geholpen om zich in haar beeldend werk uit te drukken, heeft zij in dit traject verzameld. Tijdens 24 bijeenkomsten daagt zij haar leerlingen met discussies, vragen en opdrachten uit om hun creativiteit te ontplooien. Door dit collectief te doen ontvangen zij veel feedback en krijgen zij inzicht in waarom zij kunst maken.

Daarnaast filosoferen ze met elkaar over kunst (onder leiding van gastdocent drs. Jana Waarts), lezen zij over de schoonheid in de kunst en kijken ze kritisch naar de kunstgeschiedenis. Met een atelier-, galerie-, en museumbezoek leren zij zich te verhouden tot de kunstwereld en formuleren zij een kunstenaarsstatement. Tot slot is het presenteren van het werk een essentieel onderdeel van het traject.

Met deze tentoonstelling in het Kunstencentrum geven leerlingen en meester een boeiende kijk op het verbeelden van je persoonlijke verhaal en laten daarmee zien hoe creatieve mensen denken, werken en inspiratie opdoen.

Nicole Es - hobbelige dans door het leven met en rondom anderen
Joke Hanegraaf - zoekend karakter in het tot stand komen van mijn werk
Jan Vincent Meertens - ontmoetingen met De Ander zijn mijn inspiratiebron
Erwin Nas - mijn objecten fungeren als een illustratie van een actueel thema
Dianneke Nooteboom-van der Westen - experimenteren met materiaal en het ontdekken van oneindige mogelijkheden
Carla Timmerman - maatschappelijke betrokkenheid is altijd onder de oppervlakte aanwezig
Petra Verdonk - klei brengt me dichter bij mezelf en relativeert
Nicolette Peters - eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt

Informatie over Verhaal/Beeldtaal, een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal vindt u bij:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)
Nicolette Peters Persoonlijk verhaal centraal

Doorlopende expositie Gallery We Are Now, art & design house Rotterdam

01-01-2017 t/m 31-12-2017

Gallery Art Now is een laagdrempelige galerie met betaalbare kunst en design, van € 50,- tot € 5.000,-, wat als doel heeft het verkopen van kunstwerken en het geven van een podium aan bekende, onbekende, nieuwe en oude rotten in het vak.

Gallery We Are Now, art & design house
Zwaanhals 290
3035 KN Rotterdam
010-3414254
https://visit-now.nl
Nicolette Peters Doorlopende expositie Gallery We Are Now, art & design house Rotterdam