Groepsexpositie 'Samen'

16-11-2019 t/m 17-11-2019

In het weekend van 16 en 17 november exposeer ik in de groepsexpositie ‘Samen’. Alle kunstenaars van de Hooisteeg ateliers hebben voor deze tentoonstelling een gastexposant uitgenodigd. Mijn gasten zijn Romy van Rijckevorsel en Esther Verschure.

Romy schildert en tekent collage-achtige werken. Haar rauwe doeken gaan schurend samen met mijn monochrome foto’s op dibond. Esther is poëet, zij zal haar gedichten tonen en ter plekke epigrammen schrijven, of te wel sneldichten. Naast foto’s, schilderijen en tekeningen zijn er etsen en keramische sculpturen te zien in de Hooisteeg. Ook de toegepaste lederkunst is dit keer vertegenwoordigd.

Talentvolle leerlingen van het Kunstencentrum en de Music’scool in Waalwijk zijn gevraagd om onze expositie muzikaal te omlijsten. Zaterdag speelt singer/songwriter Nikki Henskens op akoestisch gitaar en zondag het blokfluitkwartet Fluitenkruid van José van Bezouw, Margot Blauwhof, Hermien Luth en Theo van Kessel. Met hun huiskameroptredens geven we de toon aan in aanloop naar de feestdagen. Kom met ons samen, genieten, van kunst en cultuur, en elkaar! We zijn er van 12.00 tot 17.00 uur met een bijpassende versnapering.

En eh… vergeet na afloop niet je gedicht op te halen!

Locatie:
Hooisteeg 4, 6, 8 en 12
5141 KH Waalwijk
Nicolette Peters Groepsexpositie 'Samen'

Voor het Voetlicht

26-10-2019 t/m 26-10-2019

Zaterdagavond 26 oktober is mijn kunst- en ontwerpatelier opnieuw een podium voor kleinkunst. Tijdens Voor het Voetlicht brengt Hans van Heiningen er een muzikale vertelling ten tonele.

In zijn Liedroman ‘Teruguit naar Nu’ neemt hij je mee op reis, verhalend over het leven en zingend van Bach tot Sting. Dit vertellend muziektheaterstuk is voor jong en oud, zit vol humor en gaat de interactie aan met het publiek.

De organisatie van het kleinkunstfestival ligt in handen van Alfred van de Pas en het team van Winterdijk30b. De voorverkoop van de passe partouts is begonnen. Bestel ze snel op www.winterdijk30b.nl en wees erbij!
Nicolette Peters Voor het Voetlicht

GoArt Waalwijk

25-08-2019 t/m 25-08-2019

Tijdens het GoWaalwijk Festival, de sport- & uitmarkt in het centrum, stellen de kunstenaars van de Hooisteeg hun atelier open voor publiek. Een expositie met drie gast-exposanten sluit aan op de aftrap van het nieuwe seizoen. Maak kennis met het gevarieerde aanbod dat in de gemeente Waalwijk is te vinden op het gebied van sport en cultuur. Er zijn podia met live muziek en theater, vele sporten en spelen, exposities en culturele activiteiten met dans en beweging.

Hooisteeg 4: Nicolette Peters & Jolanda van Miert
Nicolette Peters bezint zich op het vrouw-zijn, middels fotografie onderzoekt zij haar zelfbeeld. Haar gast Jolanda van Miert schildert abstracten en gaat uit van bestaande vormen, die geïnspireerd zijn op het dagelijks leven.

Hooisteeg 6: Ron Beumer & Karin van Gelder
Het uitgangspunt van elke nieuwe ets is een schets die Ron Beumer ter plekke in het landschap maakt. Bomen als iconen is een groeiende reeks etsen, waarbij bomen centraal staan. Keramiste Karin van Gelder creëert torens, vazen en objecten van de vrije vormen die zij draait.?

Hooisteeg 8: Kay Gotlieb-Wallace & Diane Fisher
In deze tijd, waarin continu aandacht wordt gevraagd om te reageren op wat er om je heen gebeurt, laat Kay een moment van stilte zien in haar werk. Diane houdt zich al van jongs af aan bezig met het maken van draagbare
wolkunst.

Kom samen met ons het nieuwe culturele seizoen openen! Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Hooisteeg 4-6-8
5141 KH Waalwijk
13.00 - 18.00 uur
Nicolette Peters GoArt Waalwijk

Europa ZomerExpo 2019

25-05-2019 t/m 01-09-2019

Eén van mijn schilderijen is opgenomen in de ZomerExpo Biënnale, een veelzijdige kunsttentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle. Wat je ziet, vertegenwoordigt de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Deze editie staat het onderwerp Europa centraal.

De tentoonstelling vond vanaf 2011 gedurende vijf jaar jaarlijks plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, waar destijds ook een schilderij van mij getoond werd. In 2017 ging de expo naar Museum de Fundatie. Sindsdien is ZomerExpo een biënnale, een tweejarige kunstmanifestatie voor beeldende kunst. Het programma wordt mogelijk gemaakt door brede samenwerking en vele fondsen.

Europa ZomerExpo 2019 is van 25 mei t/m 1 september 2019 te zien in Museum de Fundatie aan de Blijmarkt in Zwolle en in de zalen en op het buitenterrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Mijn werk zal getoond worden in ‘de wolk’ van het museum.
Nicolette Peters Europa ZomerExpo 2019

ZomerExpo-Opstelling Van Gendthallen Amsterdam

15-04-2019 t/m 19-04-2019

De landelijke ZomerExpo is een veelzijdige kunsttentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle en is samengesteld via open inschrijving en anonieme keuze. Het vertegenwoordigt de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Dit jaar verhouden de aanmeldingen zich op de een of andere wijze tot het thema Europa.

Anonieme keuze is de herkenbare formule van de ZomerExpo, hiermee volgen ze hun Britse collega’s van de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in Londen. De digitaal ingezonden afbeeldingen worden getoond aan regiojury’s in het hele land, onder meer bestaande uit curatoren, galeriehouders, journalisten en kunstenaars. Zij maken hieruit een keuze van maximaal 1000 werken.

De tweede selectie vindt plaats tijdens de grote ZomerExpo-Opstelling, die dit jaar gedurende een week neerstrijkt in de Van Gendthallen in Amsterdam. Tijdens de ZomerExpo-Opstelling kiezen een professionele jury, een juniorjury en een publieksjury 250 werken voor de uiteindelijke tentoonstelling in Museum De Fundatie. Drie van mijn schilderijen zijn in deze opstelling opgenomen.

Mocht je belangstelling hebben om aan de publieksjury deel te nemen, meld je interesse dan aan via info@zomerexpo.nl.
Nicolette Peters ZomerExpo-Opstelling Van Gendthallen Amsterdam

Een andere kijk op Naakt of Bloot?

25-01-2019 t/m 23-02-2019

Atelier Anders geeft een andere kijk op Naakt of Bloot?, de expositie bij Museum Jan Cunen die gelijktijdig plaats heeft. Onze kijk is die van de naakte huid en de blootgegeven emotie. De groepstentoonstelling is een ode aan het menselijk lichaam en toont u zeer uiteenlopende verbeeldingen, met werk van Nicolette Peters, Laurens Bosman en Machteld van der Eijk.

NICOLETTE PETERS gebruikt zichzelf als model, maar maakt geen zelfportretten in de klassieke zin van het woord. Met het schilderen van naakten, in de kunstgeschiedenis doorgaans toegepast bij zelfonderzoek, reflecteert ze op de positie van de vrouw in kunst en maatschappij. Deze universele vrouwbeelden zijn haar eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt en bevatten autobiografische elementen.

LAURENS BOSMAN toont een zoektocht naar emotie op het doek. Met verschillende materialen en technieken probeert hij de complexiteit van emoties in portretten weer te geven en associaties op te roepen bij de toeschouwer. Zijn werken kun je beschouwen als emotionele spiegels. De naaktheid in de werken geeft de kwetsbaarheid van het individu weer.

MACHTELD VAN DER EIJK ziet het menselijk lichaam als een zeer belangrijk instrument wat menig mens voor lief neemt. Het is vanzelfsprekend dat het er is en toch is het lichaam zo kwetsbaar en bijzonder. Dat ziet u alleen al als u puur naar de oppervlakte kijkt: de huidstructuur; aderen; de spieren en de botten die het vormgeven; en de veranderingen die ontstaan door ouderdom. Ze exposeert een variatie aan lifecasts in de verschillende levensfasen.

Atelier Anders
Schutsboomstraat 53
5374 PB Schaijk
Geopend tijdens openingstijden:
vrijdag 13:00–17:00 uur
zaterdag 13:00–17:00 uur
Nicolette Peters Een andere kijk op Naakt of Bloot?