OpenAteliers0416

19-09-2020 t/m 20-09-2020

In het weekend van 19 en 20 september kun je weer volop genieten van kunst uit de regio Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Waalwijk en Drongelen. Op 25 locaties is het werk van zo'n 30 kunstenaars te bekijken in uiteenlopende disciplines. Alle deelnemers tonen hun meest recente werk in eigen atelier, neem dus ook gerust een kijkje achter de schermen. In het atelier van Nicolette Peters (Hooisteeg 4 Waalwijk) zijn tevens een aantal rubbings van Iris van Lavieren te zien bij de grafiettekeningen van Nicolette. Andersom zijn bij Iris (Amerikastraat 22 Kaatsheuvel) ook foto's van Nicolette te bewonderen in combinatie met glasobjecten van Iris.

Het werk van Iris komt voort uit impressies en (tastbare) herinneringen die zij opdoet tijdens ontdekkingstochten in rauwe omgevingen. Ze ervaart in desolate en grootse landschappen een omgeving van tijdloosheid en bijzondere verbondenheid. Iris onderzoekt de wijze waarop delen gehelen vormen, groeien en ontgroeien, vernieuwen, veranderen en verdwijnen. Door deze verhoudingen in composities weer te geven, waarbij ze een verbinding maakt tussen grafiek en monumentale vormgeving, leiden haar impressies tot 2- en 3-dimensionale presentaties in verschillende materialen en kleuren.

Nicolette werkt vanuit de behoefte om haar identiteit en zelfbeeld als vrouw te onderzoeken. Hoewel ze zich het liefst identificeert met het zelfstandig en onafhankelijk subject, zijn het de geïdealiseerde vrouwbeelden in de kunst en media, die voor een onontkoombaar raamwerk zorgen, waarbinnen haar vrouwzijn vorm krijgt. Haar werken laveren derhalve tussen vrouwelijke archetypen en stereotiepe vrouwfiguren, welke tot uitdrukking worden gebracht in foto's en grafiettekeningen op kaasdoek.

De locaties zijn gratis te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Je kunt de route naar eigen idee invullen aan de hand van de locaties in het boekje. Kijk voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars op de website: www.openateliers0416.nl.

Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
www.seinvormgeving.nl
06-21858387 (Nicolette Peters)
Nicolette Peters OpenAteliers0416

Groepsexpositie BINDMIDDEL

25-06-2020 t/m 28-06-2020

Kunstzusters Brabant exposeren deze maand in StadsGalerij Breda. Anneke Jonckers, Sandra van der Pluym, gastexposant Jopie Biesters en ik (Nicolette Peters) doen dit zonder openingsfeest, zonder publieksactiviteiten en zonder hapje of drankje. In deze vreemde tijd met ingrijpende veranderingen zetten wij onze reis voorzichtig voort. Want ondanks alles leeft bij ons de sterke behoefte om persoonlijke verhalen te delen en ons te verbinden met de ander.

Wanneer iemand zijn verhaal vertelt, wordt een moment van verbinding gecreëerd en wordt het mogelijk om een meervoudig beeld van de ander te zien. Je identificeert je met diens mooie of minder mooie momenten van sterkte en kwetsbaarheid, pijn en vreugde, overwinning en verlies. Door het delen van onze verhalen ondernemen wij een gezamenlijke reis, waarop we identificatie, distantie, ontroering, begrip en onbegrip tegenkomen (volgens filosoof Martin Buber).

U bent van harte welkom op één van de expositiedagen, zij het op afstand en in goede gezondheid, zodat opnieuw een moment kan worden gecreeërd, waarop we elkaar weer tegenkomen.

Donderdag 25 juni 10.00 – 22.00 uur.
Vrijdag 26 juni 10.00 – 17.00 uur.
Zaterdag 27 juni 10.00 – 17.00 uur.
Zondag 28 juni 10.00 – 17.00 uur.

StadsGalerij Breda
Oude Vest 34
4811 HT Breda
Nicolette Peters Groepsexpositie BINDMIDDEL