Verwacht

Kunstmaand Ameland 'Langzaam'

01-11-2020 t/m 30-11-2020

November is kunstmaand op Ameland. Sinds 1997 zijn over het hele eiland tentoonstellingen te zien, in kerken en boerderijen, in musea en bij mensen thuis. Op locatie, bij de vuurtoren, in het weiland, op rotondes en zelfs middenin de duinen staan kunstobjecten opgesteld.

Kunstmaand Ameland geniet internationale bekendheid met professionele kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Het is een tentoonstelling met een grote verscheidenheid aan disciplines en stijlen. Behalve schilderkunst tref je er videokunst, beeldhouwkunst, grafiek, design, textiel, installaties en foto’s aan, van ongeveer 100 kunstenaars op ruim 40 locaties.

De opening van Kunstmaand Ameland is op 1 november. Tijdens de kunstmaand zijn er elke zaterdagavond podiumkunsten te beluisteren in de hervormde kerk in Nes en worden er workshops gegeven door de exposanten. Tevens draait een aantal films uit het programma van het Noordelijk Film Festival, worden er rondleidingen en lezingen over kunstonderwerpen georganiseerd én is er een paar keer een literair café.

Reden genoeg dus om in de maand november een bezoek te brengen aan het waddeneiland Ameland. Mijn schilderijen, foto's en grafiettekeningen worden geëxposeerd bij Sier aan Zee in Hollum.
Nicolette Peters Kunstmaand Ameland 'Langzaam'

Groepsexpositie BINDMIDDEL

25-06-2020 t/m 28-06-2020

Kunstzusters Brabant exposeren deze maand in StadsGalerij Breda. Anneke Jonckers, Sandra van der Pluym, gastexposant Jopie Biesters en ik (Nicolette Peters) doen dit zonder openingsfeest, zonder publieksactiviteiten en zonder hapje of drankje. In deze vreemde tijd met ingrijpende veranderingen zetten wij onze reis voorzichtig voort. Want ondanks alles leeft bij ons de sterke behoefte om persoonlijke verhalen te delen en ons te verbinden met de ander.

Wanneer iemand zijn verhaal vertelt, wordt een moment van verbinding gecreëerd en wordt het mogelijk om een meervoudig beeld van de ander te zien. Je identificeert je met diens mooie of minder mooie momenten van sterkte en kwetsbaarheid, pijn en vreugde, overwinning en verlies. Door het delen van onze verhalen ondernemen wij een gezamenlijke reis, waarop we identificatie, distantie, ontroering, begrip en onbegrip tegenkomen (volgens filosoof Martin Buber).

U bent van harte welkom op één van de expositiedagen, zij het op afstand en in goede gezondheid, zodat opnieuw een moment kan worden gecreeërd, waarop we elkaar weer tegenkomen.

Donderdag 25 juni 10.00 – 22.00 uur.
Vrijdag 26 juni 10.00 – 17.00 uur.
Zaterdag 27 juni 10.00 – 17.00 uur.
Zondag 28 juni 10.00 – 17.00 uur.

StadsGalerij Breda
Oude Vest 34
4811 HT Breda
Nicolette Peters Groepsexpositie BINDMIDDEL