Jaarkeuze

Verwacht

Europa ZomerExpo 2019

25-05-2019 t/m 01-09-2019

Eén van mijn schilderijen is opgenomen in de ZomerExpo Biënnale, een veelzijdige kunsttentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle. Wat je ziet, vertegenwoordigt de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Deze editie staat het onderwerp Europa centraal.

De tentoonstelling vond vanaf 2011 gedurende vijf jaar jaarlijks plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, waar destijds ook een schilderij van mij getoond werd. In 2017 ging de expo naar Museum de Fundatie. Sindsdien is ZomerExpo een biënnale, een tweejarige kunstmanifestatie voor beeldende kunst. Het programma wordt mogelijk gemaakt door brede samenwerking en vele fondsen.

Europa ZomerExpo 2019 is van 25 mei t/m 1 september 2019 te zien in Museum de Fundatie aan de Blijmarkt in Zwolle en in de zalen en op het buitenterrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Mijn werk zal getoond worden in ‘de wolk’ van het museum.

Nicolette Peters Europa ZomerExpo 2019

Afgelopen

ZomerExpo-Opstelling Van Gendthallen Amsterdam

15-04-2019 t/m 19-04-2019

De landelijke ZomerExpo is een veelzijdige kunsttentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle en is samengesteld via open inschrijving en anonieme keuze. Het vertegenwoordigt de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Dit jaar verhouden de aanmeldingen zich op de een of andere wijze tot het thema Europa.

Anonieme keuze is de herkenbare formule van de ZomerExpo, hiermee volgen ze hun Britse collega’s van de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in Londen. De digitaal ingezonden afbeeldingen worden getoond aan regiojury’s in het hele land, onder meer bestaande uit curatoren, galeriehouders, journalisten en kunstenaars. Zij maken hieruit een keuze van maximaal 1000 werken.

De tweede selectie vindt plaats tijdens de grote ZomerExpo-Opstelling, die dit jaar gedurende een week neerstrijkt in de Van Gendthallen in Amsterdam. Tijdens de ZomerExpo-Opstelling kiezen een professionele jury, een juniorjury en een publieksjury 250 werken voor de uiteindelijke tentoonstelling in Museum De Fundatie. Drie van mijn schilderijen zijn in deze opstelling opgenomen.

Mocht je belangstelling hebben om aan de publieksjury deel te nemen, meld je interesse dan aan via info@zomerexpo.nl.

Nicolette Peters ZomerExpo-Opstelling Van Gendthallen Amsterdam

Een andere kijk op Naakt of Bloot?

25-01-2019 t/m 23-02-2019

Atelier Anders geeft een andere kijk op Naakt of Bloot?, de expositie bij Museum Jan Cunen die gelijktijdig plaats heeft. Onze kijk is die van de naakte huid en de blootgegeven emotie. De groepstentoonstelling is een ode aan het menselijk lichaam en toont u zeer uiteenlopende verbeeldingen, met werk van Nicolette Peters, Laurens Bosman en Machteld van der Eijk.

NICOLETTE PETERS gebruikt zichzelf als model, maar maakt geen zelfportretten in de klassieke zin van het woord. Met het schilderen van naakten, in de kunstgeschiedenis doorgaans toegepast bij zelfonderzoek, reflecteert ze op de positie van de vrouw in kunst en maatschappij. Deze universele vrouwbeelden zijn haar eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt en bevatten autobiografische elementen.

LAURENS BOSMAN toont een zoektocht naar emotie op het doek. Met verschillende materialen en technieken probeert hij de complexiteit van emoties in portretten weer te geven en associaties op te roepen bij de toeschouwer. Zijn werken kun je beschouwen als emotionele spiegels. De naaktheid in de werken geeft de kwetsbaarheid van het individu weer.

MACHTELD VAN DER EIJK ziet het menselijk lichaam als een zeer belangrijk instrument wat menig mens voor lief neemt. Het is vanzelfsprekend dat het er is en toch is het lichaam zo kwetsbaar en bijzonder. Dat ziet u alleen al als u puur naar de oppervlakte kijkt: de huidstructuur; aderen; de spieren en de botten die het vormgeven; en de veranderingen die ontstaan door ouderdom. Ze exposeert een variatie aan lifecasts in de verschillende levensfasen.

Atelier Anders
Schutsboomstraat 53
5374 PB Schaijk
Geopend tijdens openingstijden:
vrijdag 13:00–17:00 uur
zaterdag 13:00–17:00 uur

Nicolette Peters Een andere kijk op Naakt of Bloot?