Verwacht

WO+MAN

10-12-2021 t/m 19-12-2021

Het menselijk lichaam als drager van het verhaal in de duo-expositie van Mirjam Hopman en Nicolette Peters

Mirjam heeft oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam. Ze geeft duiding aan wat haar raakt en werkt meestal volgens de ‘cire perdu’ methode. De cultuur en de natuur zijn daarbij inspiratiebronnen voor haar figuratieve bronzen. Het zijn serene weergaven met karakteristieke eigenschappen van man en vrouw. Mirjam verbeeldt daarnaast intermenselijke relaties, gebaseerd op zowel persoonlijke als universele verhalen. Haar stijl kenmerkt zich als krachtig en verhalend, maar ze hecht ook aan een esthetisch waarde.

Nicolette reflecteert middels haar werk op de ontwikkeling van haar vrouwelijke identiteit. Ze schildert delen van het menselijk lichaam, die zo een vertolking vormen van die reflectie. Kenmerkend voor dit autobiografisch werk is een fotografisch realistische stijl in een monochroom palet. Ze presenteert ook foto’s van alledaagse zaken die haar verwonderd hebben. Deze zijn paarsgewijs samengebracht en gedocumenteerd met datumstempels van de dag van opname. Ontstaan vanuit de behoefte om een moment de focus te verleggen.

De expositie opent op vrijdagavond 10 december met de film ‘Camille Claudel 1915’ en een artist talk (aanmelden noodzakelijk). Op vrijdagavond 17 december zijn er huiskameroptredens in de Hooisteeg ateliers en kun je genieten van heerlijke winterse lekkernijen (vrij toegankelijk van 19.00 – 22.00 uur). In de weekenden ben je van harte welkom om de kunstwerken te bekijken. Doordeweeks kan het op afspraak.

Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk

Openstelling: zaterdag 11 en 18 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 12 en 19 december tussen 12.00 en 17.00 uur.
Nicolette Peters WO+MAN

Kunstmaand Ameland

01-11-2021 t/m 30-11-2021

November is kunstmaand op Ameland. Deze internationale kunstmanifestatie viert haar zilveren jubileum en ik ben er bij! En wel op twee locaties.

In Nes exposeert Galerie November enkele van mijn foto's en schilderijen, gecombineerd met de zilverkunst van Hennie Broers en tekeningen van Bettie Spits. De galerie is in november geopend op dinsdag t/m zaterdag tussen 10.30 en 17.00 uur en zondag's van 12.00 tot 17.00 uur.

Galerie November
Bureweg 2
9163 KE Nes

Daarnaast verblijf ik twee weken in residentie in Hollum. Het Stalhuus wordt mijn tijdelijke werkplek. Van 1 tot 14 november teken ik silhouetten van mijzelf en het publiek (dinsdag t/m zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur). Dit shadow drawing is onderdeel van mijn onderzoek naar identiteit en het oorspronkelijk zelf. Je kunt er dan ook mijn grafiettekeningen op kaasdoek bezichtigen.

Stalhuus
Burenlaan 16
9161 AK Hollum

In alle windrichtingen is kunst te zien en beleven. Kom je ook naar het eiland in november? Vergeet dan vooral het literair café, de filmavonden, podiumkunsten en rondleidingen niet!
Nicolette Peters Kunstmaand Ameland

Buiten Gewoon

11-09-2021 t/m 19-09-2021

Annet Vermeulen en Nicolette Peters verwonderen zich over het kleine en alledaagse. Ze nodigen je uit om door hun ogen te komen kijken naar dat wat gewoon is, of als gewoon beschouwd wordt. Zaterdag 11 september opent hun expositie Buiten Gewoon in het atelier van Nicolette, Hooisteeg 4 in Waalwijk.

Uitdagen
Annet wil haar fascinatie voor de schoonheid van de natuur middels haar kunst met je delen. “Ik wil de kijker deelgenoot maken van mijn verwondering over alledaagse dingen”, zegt Annet over haar kunstpraktijk. Met haar foto’s, films en keramisch werk, die ze in combinatie met elkaar toepast, wil ze je verrassen en nieuwsgierig maken. Het werk daagt uit om anders of bewuster waar te nemen.

Reflectie
Nicolette’s werk is autobiografisch. Ze staat stil bij momenten waarop de cultuur en haar vrouwelijke natuur met elkaar in botsing komen. Gevoelens van zeker- en onzekerheid legt ze vast in foto’s en schilderijen, waarmee ze haar eigen aardigheden bestaansrecht geeft. Soms zijn deze gerelateerd aan grotere feministische kwesties, maar veel vaker nog aan alledaagse dingen in haar directe omgeving.

Ga het zien
Beide kunstenaars dagen uit om te reflecteren op het gewone dagelijkse leven. Buiten Gewoon is te bezichtigen op zaterdag 11 september (Open GO-dag), zondag 12 september (Open Monumentendag), en in het weekend van 18 en 19 september, tussen 13.00 tot 17.00 uur. Door de week kun je de duo-expositie op afspraak gaan zien (06-21858387).
Nicolette Peters Buiten Gewoon