Color versus Grey

04-09-2015 t/m 11-10-2015

Deze eerste expositie nu in Art Gallery WWS63 toont abstracte schilderijen van Robert Verhaaf en objecten, installaties en beelden van Petra Wiek. Om enige indruk te geven wat het behelst, een korte typering:
de schilderijen: Het monochrome doek intrigeert hem in hoge mate. Het is mede door de enkelvoudige kleur ook een heel specifieke manier om ruimte uit te drukken. Het onbegrensde. Door de structuren in de onderschildering greep hij daar min of meer op in. De gelaagdheid brengt een ander aspect van die ruimte tot uitdrukking. Bij bepaalde kleuren blauw is er die onpeilbare diepte. De enorme verscheidenheid aan kleuren van uiterst lichtblauw tot zwart naast elkaar creƫert een sensationele beleving;
de objecten, installaties en beelden: Het werk van Petra is spontaan maar weldoordacht. Het snijdt op vileine wijze maatschappelijke en menselijke thema's aan. Een aantal beelden en installaties vragen aandacht voor de kinderlijke onschuld die in conflict komt met de prestatie- en productie gerichte samenleving. De beelden zijn soms op een aantal aspecten cynisch of ironisch maar tegelijkertijd humoristisch door absurdistische elementen. Het is beschouwend en laat voldoende ruimte voor een eigen interpretatie van de toeschouwer.

UITWISSELING

30-05-2015 t/m 04-07-2015

Tentoonstelling met 7 kunstenaars in Galerie De Kunstberg te Woudenberg