Open Atelier VII van Robert Verhaaf in Ateliers BaZtille

16-11-2019 t/m 17-11-2019

In het ateliercomplex zijn meerdere ateliers open. En er exposeren twee gast-kunstenaars.
Robert Verhaaf Open Atelier VII van Robert Verhaaf in Ateliers BaZtille
een inkijkje in het atelier van Robert Verhaaf / Zazou, het ziet er nu schoon en opgeruimd uit,

performance RAAMWERK en monochrome schilderijen in Art Chapel Amsterdam

03-08-2019 t/m 11-08-2019

Performance: RAAMWERK(en) en monochromen,
door Petra Wiek & Robert Verhaaf

Locatie: Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam

Hoe verhoudt de titel van een/het kunstwerk zich tot de huidige tijdgeest. Raamwerk betekent onder andere kader. Heden ten dage leeft de mens binnen een veelvoud van kaders. Alsof alles vaststaat en daarom geen ruimte laat voor wat daarbuiten is. De Europese samenleving, heeft voortdurend te maken met veranderingen, gewenst of opgelegd. Bijvoorbeeld: Samengaan of juist afscheiding van landen, tegenstellingen in opvattingen aangaande religie of over geaardheid.

Het resultaat kan ook zijn dat we elkaar ermee kunnen verrassen. Om dat letterlijk en figuurlijk met raamwerken te doen, toont dat een kader grenzen kan verleggen. Dit kunstwerk RAAMWERK dat uit losse delen bestaat laat zien dat je met behulp van deze raamwerken tot nieuwe vormen van het kunstwerk (nieuwe gedachten) kan komen. Het idee om deze objecten te maken en samen te stellen is van Petra Wiek.

Bovendien worden de vierkante monochrome met een veelheid aan kleuren getoond. Vanuit de optiek van Robert zijn deze monochrome niet steriel en plat/hard. De werken tonen soms transparant, dan weer egaal, met en zonder structuren. Niet eenduidig of herhalend, eerder appellerend aan het chaotische van de tijd(geest).

De RAAMWERKEN bestaan uit twee groepen. De ene groep bevat 21 elementen waarbij de gulden snede de maatvoering vormt. Afmetingen 300*185cm aflopend tot 20*12cm.
De andere groep bevat 17 elementen waarbij het vierkant de maatvoering vormt. Afmetingen 220*220cm aflopend tot 15*15cm.

Idee: Petra Wiek
Uitvoering: Petra Wiek en Robert Verhaaf
Robert Verhaaf performance RAAMWERK en monochrome schilderijen in Art Chapel Amsterdam
Performance RAAMWERKen & Monochrome schilderijen in ART Chapel te Amsterdam, Pr. Irenestr 19, (Beatrixpark) met Petra Wiek & Robert Verhaaf
Robert Verhaaf performance RAAMWERK en monochrome schilderijen in Art Chapel Amsterdam