Verf !

03-11-2017 t/m 26-11-2017

Vrijdag 3 november wordt de expositie VERF ! geopend. Op deze expositie is een fraaie selectie te zien uit het ouvre van Jan Ouwenbroek en Roeland van Reem, waaronder ook veel nog niet geƫxposeerde werken.

Jan Ouwenbroek is een bekende naam in Maassluis en wijde omgeving. Een enthousiaste schilder die nog vrijwel elke dag met acrylverf in de weer is. In zijn atelier, maar ook in Frankrijk, schilderde hij met veel plezier het landschap en de gevels van oude dorpshuizen. Werk dat karakteristiek en herkenbaar is. Daarnaast zijn in deze expositie ook stillevens van zijn hand te zien. Jan heeft de Culturele Prijs Maassluis uitgereikt gekregen en is erelid van de Stg. Maassluise kunstenaars.

Roeland van Reem schildert in zijn atelier te Maasland dagelijks met olieverf op paneel of linnen. Zeegezichten en landschappen, wad- en strand alsmede kleurrijke bloemstillevens zijn de thema's op deze expositie. Van Reem exposeert regelmatig in het land.
Roeland is lid van de Maassluise kunstenaars en het Westlands Kunstenaarscollectief WIT.

De officiele opening vindt plaats op vrijdag 3 november in Tavenu om 20.00 uur,
Pynasplein 5 te Maasland en wordt verricht door de Maasluisse kunstenaar Dick Tulp.
Reguliere 0peningstijden 4 t/m 26 november op woe. za. en zo. van 14.00 uur tot 17.00 uur
Roeland van Reem Verf !
Roeland van Reem Verf !
Roeland van Reem Verf !

Zomerexpositie

02-07-2017 t/m 09-09-2017

Roeland van Reem heeft het afgelopen jaar muziek van Frederic Chopin, de Nocturnes, vertaald in zeegezichten. Verstilde of roerige schilderijen van de branding, met de maan of het laatste beetje zon boven de horizon. Doordat deze werken zijn geschilderd uit het geheugen en de verbeelding [tijdens dit proces begeleid door het pianowerk van de componist], was er voldoende ruimte voor interpretatie en kleurgebruik.
Maar er is nog meer maritiem werk te zien, zoals zeeschilderijen van Noordzee, alsmede Wadlopers, Daarnaast kunt u kennismaken met een aantal vlotte en kleurrijke bloemstillevens en sfeervolle landschappen.
Naast de schilderijen van Van Reem, is er vrolijk brons te zien van Bakbe Moelee en keramiek van Karin Welhuis.

U bent van harte welkom op de feestelijke opening op 2 juli 13.30 tot 17.00 uur.
Roeland van Reem Zomerexpositie
Roeland van Reem Zomerexpositie
'Nocturne opus 27 no.1'
olieverf op paneel
60 x 50 cm
Roeland van Reem Zomerexpositie
'Viooltjes in ovale pot'
olieverf op paneel
50 x 60 cm

'Wad en Branding'

06-05-2017 t/m 28-05-2017

Het afgelopen jaar heeft hij muziek van Frederick Chopin, de Nocturnes, vertaald in zeegezichten. Verstilde of roerige schilderijen van de branding met de maan of het laatste beetje zon boven de horizon. Doordat deze werken zijn geschilderd uit het geheugen en de verbeelding, uiteraard begeleid door het pianowerk van de componist, was er veel ruimte voor interpretatie en subtiel kleurgebruik. Daarnaast zijn er, behalve de Wadlopers, zeeschilderijen van Ibiza en de Noordzee te zien.

Za. en zo. 13.00 - 17.00 uur
Douanehuisje Maassluis, Govert van Wijnkade 52, Maassluis, Nederland
Roeland van Reem 'Wad en Branding'
'Nocturne opus 72' olieverf op paneel, 50 x 60 cm
Roeland van Reem 'Wad en Branding'
'Nocturne opus 35, no.2' olieverf op paneel, 30 x 30 cm