Tekeningen van Wim Schot en keramiek van Iet Kortschot .

07-11-2021 t/m 20-12-2021

Wim Schot exposeert zijn tekeningen en Iet Kortschot haar keramiek bij galerie Rob Rademaker, Minrebroederstraat 9 Utrecht
Wim Schot Tekeningen van Wim Schot en keramiek van Iet Kortschot .

Lang Leve Rembrandt, Rijksmuseum

15-07-2019 t/m 15-09-2019

Wim Schot
De Drie Bomen (De Drie Kruisen).
drieluik in Lang Leve Rembrandt, Rijksmuseum.

Ik heb me laten inspireren door twee etsen van Rembrandt. De Drie Bomen en De Drie Kruisen. Het zijn voor mij hoogtepunten in zijn werk , omdat hij tot het uiterste experimenteert.
De Drie Bomen is een ode aan het Nederlandse landschap waar ik heel veel van houd. Met drie grafische technieken creeert Rembrandt een ontzagelijke ruimte. Ik kan me helemaal verliezen in wat er heel dichtbij en mijlen ver weg te zien is. De Drie Kruisen is een revolutie in de etskunst die zijn weerga niet kent. Als een modern kunstenaar maakt Rembrandt een bijna abstracte voorstelling van Christus en de twee anderen an het kruis, en de omstanders, op Golgotha. Met een in gedurfde radicale lijnen opgezet donker-licht contrast maakt hij het ultieme dramatische icoon van de kruisiging.
Ik dacht eerst zal ik kopieen van deze werken maken? Dat moet al voldoende eerbetoon zijn. Ik wilde er toch mijn eigen draai aan geven. Ik maakte mijn eigen Drie Bomen. Het onderwerp van de ets De Drie Bomen heb ik gecombineerd met de abstracte lijnen uit De Drie Kruisen. Ik heb geprobeerd om net als Rembrandt ruimte te creeren met donker en licht verschil. Bomen zijn een geliefd onderwerp van mij, ik ben door Lang Leve Rembrandt gestimuleerd om te proberen nog meer ruimte te creƫren met donker en licht verschil en bewuster met lijnvoering te experimenteren.