Steinpalen in Palenstein

23-11-2008 t/m 01-11-2010

In de wijk Palenstein zijn 34 Steinpalen gerealiseerd; kunstobjecten in de lantaarnpalen. Voorwerpen uit de woningen hebben model gestaan voor de objecten; zij zijn in de lantaarnpalen geklommen en daar versteend. De kunstenaars reageren hiermee op de emoties van de bewoners uit deze wijk waar volop gerenoveerd wordt en ook woningen worden afgebroken en herbouwd.

Het kunstproject "Steinpalen" is een samenwerking tussen vijf kunstenaars: Jackie Bouw (stecker en vogelvoersilo's), Ria Diercks Kroon (vogelkooien), Thea Schenk (strijkplanken), Tineke Vulto (lampenkappen) en Vera Zegerman (kop en schotels en koffiepot).

Scholieren uit de wijk kunnen een bijdrage leveren met een eigen ontwerp van een "Steinpaal". Zij kunnen hun idee inleveren op de opening op zaterdag 29 november 2008 om 17.00 uur in de Eetkeet aan de Willem van Cleeflaan en krijgen dan een lampionnetje waarmee ze kunnen meelopen in de wandeling langs de Steinpalen van de kunstenaars. Daarna is er een prijsuitreiking in de Eetkeet. Het mooiste ontwerp wordt beloond met 4 entreetickets voor Avifauna.
Vera Zegerman Steinpalen in Palenstein