Fotografie - U ZIET……….WAT IK ZAG

De getoonde foto’s (series) zijn geïnspireerd door mijn reizen naar andere culturen, maar ook door het dagelijkse leven. Oude gebouwen, afgelegen locaties, landschappen, mensen, details: er is veel wat mij aanspreekt. Er is zoveel dat op het eerste gezicht “gewoon” lijkt, maar vastgelegd door het oog van de fotograaf ineens een bijzonder verhaal kan vertellen.

Serie “De schoonheid van het verval”
Met de „surrealistische” foto’s uit de serie “De Schoonheid van het Verval” wil ik een puur en onbewerkt beeld tonen van de werkelijkheid, met aandacht voor sfeer, compositie en lijnenspel.
In de getoonde foto’s komt de kracht van de natuur, aardse kleuren, totale stilte, maar ook een desolaat gevoel van verlatenheid tot uitdrukking. Gefotografeerd in Namibië, Kolmanskop, na meer dan 50 jaar leegstand verworden tot een spookstadje.

Serie "Architectuur"
Voor de expositie in het ABC Architectuurcentrum is een nieuwe fotoserie samengesteld gericht op de vaak indrukwekkende synergie tussen oude en moderne architectuur.
Foto’s van een aantal favoriete hotspots worden getoond. Dicht bij huis zijn dat de suikerfabriek (Halfweg), en IJDock/NDSM werf (Amsterdam). Verder van huis heeft Londen als fascinerende architectuurstad bijzondere foto’s opgeleverd.

Serie “Street Art”
De foto’s van bijzondere muurtekeningen zijn gespot in grote steden als Amsterdam, Napels, Valencia en Londen. De meeste mensen lopen er achteloos aan voorbij, maar als je er oog voor hebt blijkt er véél waar te nemen. Street Art is openbare kunst, een momentopname, nooit blijvend en altijd in beweging. Deze vorm van kunst kan een waardevolle aanvulling zijn voor het straatbeeld. Straatkunst, vastgelegd op foto, zonder bewerkingen, gewoon zoals het is, puur, krachtig, kleurrijk.

Serie “Harajuku girls”
Japan, een land van perfectie……
Harajuku girls zijn trendy jongeren rondom het metrostation Harajuku in Tokio. Jongeren met een stijl die niet in één genre te vangen is. Naast modieuze kleding, maken haardracht, haarkleur, piercing, schmink het fotogenieke plaatje compleet. Deze unieke straatmode heeft Harajuku bekend gemaakt als modehoofdstad met artikelen in Japanse en internationale magazines zoals Kera, Tune, Gothic & Lolita, Bible en Fruits. Bekende modeontwerpers komen uit deze broedplaats vol ideeën en inspiratie. De foto’s van de Harajuku girls zijn dus géén studiofoto’s van fotomodellen, maar weergaves van een voor velen onbekende, maar zeer fotogenieke scene uit het dagelijkse leven in Tokio.

Foto's (Epson Museum Quality Fine Art papier) op dibond, HD metal of rechtstreeks op geborsteld aluminium in een gelimiteerde oplage van 25 met certificaat.
Naar wens ook te leveren in diverse afmetingen. Vraag naar de mogelijkheden.

Maakt mijn werk je nieuwsgierig, neem dan contact met me op en kom het gerust een keer bekijken! Stuur voor een afspraak een mailtje naar alexa.hillen@upcmail.nl
of bel op 06-13187587.

Betaling in termijnen behoort tot de mogelijkheden bij bedragen hoger dan € 300,-.
Aangesloten bij de KvK te Amsterdam.