out of the box

André is een kunstenaar uit Monnickendam waar hij tevens zijn Atelier heeft. Zijn passie voor schilderen is jaren geleden ontstaan. Deze passie bestaat voor hem uit het vrij kunnen creëren zonder vast te zitten aan regels.
Voor hem is elk schilderij een nieuw avontuur. In de loop van de tijd heeft hij lessen gevolgd bij diverse ervaren kunstenaars.
André is lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NAKB).


Meestal begint André op een leeg canvas zonder een vooraf bepaald doel. Hij laat zich als het ware inspireren door wat er op het doek ontstaat. Voor hem is dit de meest pure vorm van vrij waarin hij het creatieve proces de vrije loop laat. Door dit "dialoog" met het doek, ontstaat langzaamaan het uiteindelijke schilderij. Hij schildert met olieverf, acryl maar gebruikt ook beschilderde zijde ( mixed media ) om te verwerken in zijn schilderijen. Ook houdt hij van felle kleuren welke de schilderijen vrolijk en kleurrijk maken.

Veel stijlen passeren de revue: realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme en is zijn eigen stijl van schilderen overduidelijk zichtbaar.