Koeien-kunst

Anita Ammerlaan, afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geinspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.

Omdat Anita van mening is dat zij zich ook buiten het schilderen van koeien verder moet ontwikkelen, is zij zich steeds meer op andere manieren en in andere onderwerpen gaan toeleggen. Het blijkt echter dat de dierenwereld en de natuur toch een rode draad zijn in Anita's schilderijen.

Anita benadert haar thema's op een persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar kleurrijke schilderijen een po�tische lading krijgen.

Koeien, koeien en nog eens koeien. Sinds 1997 heeft Anita zich gestort op het schilderen van de dieren waar zij min of meer tussen opgegroeid is. Ze treedt de koe als een oude bekende tegemoet. En ondanks haar lichtelijke obsessie schuilt er toch een grote nuchterheid in haar opvattingen en haar werk.

Naast het schilderen van koeien schildert Anita Ammerlaan ook in opdracht. Het beschilderen van melkbussen, portretten, boerderijen, bloementuinen, huisdieren, paarden, borden voor allerlei agrarische bedrijven enz. Hiervoor kunt u allemaal bij Anita Ammerlaan terecht.

www.koeien-kunst.nl
www.anitaammerlaan.com