over het werk

De natuur is de inspiratiebron van Annemarie Veenstra, meer in het algemeen de relatie mens-natuur met onderliggende (filosofische) thema's als "kringloop", "onderweg" en "tussentijd".
Haar tuin, de Waddeneilanden en de ruige kusten van Schotland en IJsland zijn een belangrijke bron van inspiratie.
Op papier leidt dit tot po√ętisch-abstract werk waarbij de benadering van onderwerp, keuze en toepassing van materialen afhankelijk zijn van het moment en vooral van de innerlijke beweging die opgeroepen wordt. Haar teken- en schilderwerk gaat vaak naadloos in elkaar over. Gebruikte materialen zijn o.a. oilbar, grafiet, wax, aquarel, inkt en oliepastel. Sinds enige tijd heeft ze gessodruk op karton aan haar werk toegevoegd, hierin werkt ze verder met o.a. inkt en potlood en voegt ze vaak informeel schrift toe.
Verstilling en een samengaan van krachtige en gevoelige vlakken en lijnen kenmerken het werk.

In haar ruimtelijke textiele objecten (o.a. vilt, zijdepapier) verbeeldt ze op po√ętische wijze haar verbinding met de natuur.
Heden en verleden brengt ze samen door toevoeging van organische materialen als takken, stenen en schelpen die ze verzamelt op stranden en aan kusten. Ze werkt verder o.a.met hoorn, bot, zijde-touw, foto-collages en juthout.
Ze schrijft poezie (waaronder haiku), waarin het belang van de natuur in het algemeen wordt verwoord, in het bijzonder de betekenis van (Wadden-)eilanden. De gedichten worden uitgevoerd op verschillende dragers, van karton en papier tot plexiglas.

Naast autonoom werk maakt ze draagbare objecten en monumentale sieraden, altijd unica, ook in opdracht.
annemarie veenstra Curriculum Vitae
'Vrouw', gessodruk op karton met informeel schrift, inkt en potlood