Carry van Delft - Hedendaagse Kunst

Carry van Delft – Hedendaagse Kunst
“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)


Over

Carry van Delft, internationaal kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Haar werk bestaat uit kwalitatieve kunst die bekend staat als emotievol en expressief. Het zijn scènes uit de natuur die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur, die zij breed vertaalt, komt in haar werk sterk naar voren. Haar werk is nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Florale Abstracten

De kleurrijke florale werken tonen zowel volle (patroonmatige) bloemfragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van de natuur. In subtiel gestreken en gesponste verflagen wordt de sfeer van het gebied geschilderd dat een gevoel van mysterie, melancholie en vrijheid oproept.

Exposities

Sinds 2003 is haar werk geëxposeerd in meer dan 50 tentoonstellingen in binnen- en buitenland
(o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië) tijdens internationale kunstbeurzen, in galeries, regionale musea, en kunst manifestaties.

Buiten Vlaardingen heeft zij een atelier/expositieruimte in Frankrijk (Creuse, Limousin). Hier verblijft zij regelmatig om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een vast thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij Landelijke Kunstuitleen (BAS) en bij bedrijfs-en bij particuliere collecties binnen en buiten Europa.