Carry van Delft - Hedendaagse Kunst

Carry van Delft – Hedendaagse Kunst
“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)


Over

Carry (Catharina)van Delft, Nederlands kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Ze staat bekend om haar emotievolle expressieve stijl en schildert scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Haar werk is nu eens abstract, dan weer op de rand van figuratief. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur komt in haar werk sterk naar voren.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale werken en tuinimpressies zijn uitbundig, overvloedig, explosief. Op een heldere manier confronteert zij de toeschouwer met wervelende bloem abstracten,vaak met wonderlijke combinaties in kleur.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van de natuur. In subtiel toegepaste lagen wordt de sfeer van het gebied geschilderd dat een gevoel van mysterie, melancholie en vrijheid oproept. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Exposities

Exposities vinden plaats in binnen- en buitenland (o.a. Frankrijk, Duitsland, U.S.A., België, Hongarije, Italië), bij galeries, culturele evenementen, streekmusea en internationale kunstbeurzen.

Buiten Vlaardingen heeft zij een atelier in Frankrijk (Creuse, Limousin). Hier verblijft zij regelmatig om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een vast thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij bedrijven en bij particuliere collecties binnen en buiten Europa.